مقایسه ضرایب هیدرودینامیکی پانتونهای سکوی نیمه شناور به روش تجربی تحت اثر امواج منظم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI15_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین گنجی ارجنکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی اصفهان

احمدرضا زمانی

عضوهیئت علمی پژوهشکده علوم وفناوری زیر دریا ، دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن ثقفیان

عضوهیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهراد خلیلی سامانی

کارشناس ارشد مهندسی هیدرومکانیک، پژوهشکده علوم وفناوری زیر دریا ، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

سکوهای نفتی نیمه شناور به دلیل دارا بودن کمترین سطح مشترک با سطح آزاد دریا، در مقایسه با سایر سکوها تأثیر کمتری از پدیده های سطحی همچون جریانها و امواج دریایی می پذیرند. مزیت اصلی استفاده از سکوهای نیمه شناور فراهم آوردن شرایط پایدار محیطی با ایجاد حداقل جابجایی در اثر بارهای ناشی از امواج و جریانات دریایی برای انجام عملیات دریایی است. علت اصلی پایداری سکوی یمه شناور استفاده از پانتون- هایی میباشد که با ایجاد نیروی شناوری موجب پایداری بهتر سکو میگردند.در این مقاله ضرایب درگ و اینرسی پانتونهای ساکن دارای مقاطع تخت مربعی و انحنای دایروی تحت تاثیر امواج منظم از طریق آزمونهای تجربی انجام شده در حوضچه کشش پژوهشکده علوم و فناوری زیر دریا دانشگاه صنعتی اصفهان بررسی شده است. برای این منظور پس از ساخت مدل پانتونها، به وسیله پیچی بلند به دینامومتر متصل به ارابه کشش مرتبط شده اند. با استفاده از سیستم موج ساز حوضچه، امواج با فرکانسهای مختلف در طول حوضچه ایجاد و امواج تولیدی نیرویی به پانتون واردمیکند که بوسیله سیستم اندازه گیری ثبت گردیده است. با بکارگیری رابطه موریسون و روش ضرایب فوریه، ضرایب درگ و اینرسی پانتون حاصل میشود. ضرایب درگ و اینرسی بر حسب عدد بی بعد کولگان-کارپنتر بیان شده است. نتایج آزمایش نشان میدهد ضریب درگ پانتون تخت بیشتر از ضریب درگ پانتون دارای انحنای دایروی و ضریب اینرسی پانتون تخت مربعی کمتر از ضریب اینرسی پانتون دارای انحنای دایروی است

کلیدواژه ها

سکوی نیمه شناور، ضرایب هیدرودینامیکی،امواج منظم، معادله موریسون، عدد کلوگان کارپنتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.