برنامه ریزی استراتژیک توسعه ترانزیت کانتینری بنادر جنوب ایران با استفاده از مدلSWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI15_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 992
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون یوسفی

هیأت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا

محمد حقیقی

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت و بازرگانی

طهمورث حسنقلی پور

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت و بازرگانی

حمید خدادادحسینی

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مدیریت و اقتصاد

چکیده

در این مقاله تلاش گردیده است تا با نگرشی بر رشد حمل و نقل دریایی ایران و تمرکز بر توسعه ترانزیت کانتینری ینادر جنوب کشور و با استفاده از تحلیلSWOT مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. بخشی از این تحقیق اختصاص به تحلیلSWOT در راستای ارزیابی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای ترانزیت حمل و نقل کانتینری بنادر جنوبی کشور دارد. با انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته با تعدادی از صاحبنظران دریایی، و روش دلفی عوامل و شاخص های اولیه استخراج گردید و پس از اعمال اصلاحات و تغییرات در عوامل و شاخص های اولیه (رویکرد کیفی) با استفاده از تحلیل سوات مبنای شروع فرآیند مدل سازی تحقیق در ذهن محقق شکل گرفت. در مرحله اول دلفی اعضای پنل از مجموع 76 شاخص توسعه ترانزیت کانتینری بنادر جنوب کشور 65 شاخص را تائید نمودند. چهار مورد پیشنهاد اصلاحات دادند و 3 مورد جدید افزودند، در پایان مرحله دوم دلفی 72 شاخص برای توسعه ترانزیت کانتینری تایید گردید. در مرحله دوم دلفی، با جمعبندی محقق از نتایج مرحله اول پرسشنامه ای جدید در اختیار پنل خبرگان دریایی قرار گرفت که میانگین پاسخ های خبرگان به جزء تغییرات اندک حکایت از توافق مناسب در خصوص ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدل داشت. از اینرو بواسطه کفایت مراحل دلفی، روایی مدل و شاخص هایی که مبنای طراحی پرسشنامه آزمودنی ها بودند تایید گردیدند.

کلیدواژه ها

تحلیلSWOT ،برنامه ریزی استراتژیک، ماتریس های عوامل داخلی و خارجی، ترانزیت کانتینری، بنادر جنوبی کشور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.