غلظت عناصر سمی در ناحیه جنوب غربی دریاچه ارومیه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا کرباسی

دانشیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، صندوق پستی 6135-14155تهران، ایران

مهسا سنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

شبنم حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

پژمان قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

بررسی ژئوشیمی زیست محیطی فلزات سنگین در خاک و رسوبات سطحی کشور ایران و محدوده دریاچه ارومیه اندکاست. مطالعه حاضر داده های پایه ای از محتویات فلزی خاک و رسوبات سطحی ناحیه جنوب غربی دریاچه ارومیه را ارائهمی دهد. همان طور که مشاهده می شود علاوه بر عوامل زمین شناسی و زمین ساخت و سازندهای ناحیه عوامل انسانساخت و فعالیت های صنعتی نیز باعث حضور فلزات سنگین در خاک و رسوبات سطحی نواحی اطرف دریاچه ارومیه میباشند. آنالیز خوشه ای ارتباط معناداری بین تقریبا تمامی عناصر ( به غیر از مس، کادمیوم و سرب ) در این مطالعه نشان داد.به نظر می رسد که توافق خوبی بین دو شاخص شدت آلودگی به کار رفته Igeoو EFاگر از متد پکی ( 2006)استفاده شودوجود دارد. هر دو شاخص شدت آلودگی به کار رفته عدم آلودگی را برای عناصر کادمیوم، کبالت، کروم، مس، منگنز، نیکل،سرب، وانادیوم، روی و آهن نشان دادند و برای باقی عناصر تطابق نداشتند که می تواند به دلیل استفاده از محیط پایهمتفاوت باشد ( مانند مقادیر شیل، مقادیر پوسته و مقادیر پس زمینه)

کلیدواژه ها

خاک، رسوبات، آلودگی، فلز، شاخص شدت آلودگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.