سازماندهی بنگاه و پیچیدگی اقتصادی، مقایسه اقتصاد نئوکلاسیک واقتصاد تکاملی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اقتصاد صنعتی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIEI01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسین صمدی

دانشیار بخش اقتصاد، دانشگاه شیراز

محسن کریمی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه شیراز

چکیده

در اقتصاد نئوکلاسیک، بنگاهها از لحاظ فنی مورد ارزیابی قرار میگیرند و بنگاههای موجود در یک نظام اقتصادی توسط سازوکار قیمتها هماهنگ میشوند. به اعتقاد رونالد کوز، در دنیای واقع، بنگاه مانند یک جعبه سیاهی است که شامل عواملی ناشناخته میباشد و اقتصاددانان باید از ابزارهایشان برای بررسی این عوامل ناشناخته استفاده کنند و بتوانند آنچه را که در واقعیت رخ میدهد، توضیح دهند. در اقتصاد نئوکلاسیک هم عناصر موجود در یک بنگاه و هم بنگاههای موجود در یک صنعت از طریق بازار و با در نظر گرفتن فروضی کمی و معین به هماهنگی میرسند. اینکه گونه اجزای یک بنگاه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی برای رسیدن به یک هدف با یکدیگر هماهنگ شوند، موضوعی است که در قالب مفهوم پیچیدگی اقتصادی قابل طرح است. این مقاله به بررسی تفاوت اقتصاد تکاملی و اقتصاد نئوکلاسیک در چارچوب نظریهی سازماندهی بنگاه با تأکید بر مفهوم پیچیدگی اقتصادی میپردازد.

کلیدواژه ها

سازماندهی بنگاه، اقتصاد نئوکلاسیک، اقتصاد تکاملی، پیچیدگی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.