تعیین میزان همبستگی بین ECو فاکتورهای شیمیایی آب رودخانهکارون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه عیسی پورخزینه

گروه علوم و مهندسی آب، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

حیدرعلی کشکولی

گروه علوم و مهندسی آب، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

داوود خدادادی دهکردی

گروه علوم و مهندسی آب، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

بهره برداری از آب رودخانه ها و آبهای جاری به منظور استفاده در شرب، صنعت و کشاورزی مورد نیاز و توجه بشر بوده اند؛ بطوریکهجوامع بشری معمولا در اطراف رودخانه ها برپا شده اند. به کمک علم آمار می توان میزان زمان و هزینه آزمایش های کیفیت آب را بهحداقل ممکن رساند. به همین منظور محققان سعی در برآورد روابط بسیار دقیق میزان همبستگی که مقادیر نزدیک به واقعیت راتخمین می زنند دارند. بنابراین هدایت الکتریکی آب فاکتوری است که در تجزیه آب به راحتی قابل اندازهگیری میباشد. تعیینهمبستگی بین ECو فاکتورهایی که اندازهگیری آنها نیاز به زمان و یا مواد شیمیایی بیشتری دارد میتواند در براورد این فاکتورهاکمک زیادی بنماید. با تغییر در برخی از فاکتورها مثل غلظت کاتیونها و آنیونها، افزایش ECبه صورت خطی نبوده بلکه به شکل رابطهنمایی خواهد بود که این خود به کاهش ضریب فعالیت با افزایش غلظت مربوط میشود. بطور کلی غلظت املاح در آب رودخانه کارون،ناشی از تماس آب با تشکیلات زمین شناسی مسیر آب و حل شدن مواد و یونیزه شدن آنها در آب و یا از زهکشی اراضی مسیر و تخلیهبه داخل رودخانه می باشد و تعداد عواملی که در انحلال مواد و شدت آن دخالت دارند، زیاد است. میزان مواد محلول آب در طول مسیرجریان تدریجاً اضافه شده و افزایش غلظت پیدا می کند. آبهای سطحی مواد شیمیایی مختلف را در خود حل کرده و به صورت موادکلوئیدی با خود حمل می نمایند

کلیدواژه ها

EC،میزان همبستگی، فاکتورهای شیمیایی، رودخانه کارون اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.