تعیین و بررسی پالس سوگیرش رکوردهای حوزه نزدیک زمینلرزه 1383 بلده-کجور
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ژئوفیزیک
- کد COI اختصاصی: GCI12_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1311
نویسندگان
مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
چکیده
دو ویژگی اساسی رکوردهای حوزه نزدیک وجود پالس جهت یافتگی و نیز پدیده fling step بر روی مولفه های عمود و موازی با امتدا گسل مسبب می باشد. ÷الس جهت یافتگی به صورت یک بیشینه دامنه در پریودهای متوسط تا بالا بر ری طیف پاسخ حرکت زمین ظاره شده و از اینرو لحاظ کردن آن در طیفهای ارائه شده در آیین نامه های ساختمانی کاملا ضروری می باشد. ثبت دهده های حوزه نزدیک زمینلرزه های اخیر ایران امکان تعیین و بررسی پالس جهت یافتگی و fling step را فراهم موده است. در این مقاله پالس چهت یافتگی رکوردهای حوزه نزدیک ثبت شده در حلال تکان اصلی زمینلرزه هشتم خرداد 1383 بلده-کجور بررسی و با مقادیر بدست آمده از روابط تجربی موجود مقایسه گردیده است. نتایج بدست آمده مبین آن است که مقادیر بدست آمده از روابط تجربی کمتراز مقادیر مشاهده شده بوده و از اینرو بازنگری این روابط و یا در صورت امکان ارائه روابط مشابه بر اساس داده های حوزه نزدیک زمینلرزه های ایران برای لحاظ کردن اثرات حوزه نزدیک بر روی طیف های پ=اسخ توصیه می گردد.کلیدواژه ها
شتاب نگاشت ، حوزه نزدیک ، پالس جهن یافتگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.