تدوین راهبرد در طراحی منظر مسیر ولایت با رویکرد گردشگری _ زیارتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1417
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز آزمون

داشجوی ارشد رشته طراحی شهری دانشگاه تهران، پردیس هنرهای زیبا

احسان کرامتی

دانشجوی ارشد رشته معماری منطر دانشگاه تهران، پردیس هنرهای زیبا

چکیده

ساختار معنامند مسیر ولایت در ایران، در گفتگوی پایدار با مفاهیم سرزمینی و ارزشهای تاریخی و فرهنگی- مذهبی قرار گرفته است، استخوانبندی مسیر به سمت حرم امام رضا (ع) با مکانها و مراکز معنامند قدمگاهی و کاروانسراهایبین راهی، پدیدهای بهمثابه کل خلق میکند. این دیالکتیک مکان (منزلگاه و قدمگاه) و مسیر، منظر ویژه آن با مفاهیم حرکت، هجرت، مکث و سکونت را شکل میدهد و بر امر عینی- ذهنی این پدیده منظرین اشاره دارد. در صدد همگرایی دوگانه گردشگر و زائر به عنوان سفیران فرهنگی و رونق بخش اقتصاد ملی و محلی، این پژوهش به دنبال بررسی و تدوینالگو و راه حلی جهت وحدتبخشی و همخوانی مفاهیم عینی- ذهنی و زمینهای مسیر ولایت برای مخاطبین این منظرنمادین نگاشته شد تا با ارائه راهبردهایی، زمینه را برای طراحیهای کلی باز کند. کیفیت نمادین، ساختاری، المانها،فضا، رنگ، کاربریها و ... این مسیر در ماندگاری خاطره، تصویر ذهنی، فرآیند جذب، ارسال و نفوذ فرهنگی- معنوی و هم تعداد مراجعه و مدت پایایی این مخاطبین موثر بوده تا در توسعه اقتصادی حاصل از آن تأثیرگذار باشد. نیل به هدف، در پس مطالعات توصیفی- کتابخانهای ممکن بود تا به کمک یک نتیجه منطقی، در جهت ارتقاء هویت معنوی، کیفیت ساختاری و منظر نمادین مسیر، حرکت شود، در این راستا نکاتی باید مد نظر مدیران و همه طراحان و هنرمندان خلاق قرار گیرد که فصل مشترک کار تخصصهای مختلفی چون طراحان شهری و معماران منظر میباشد

کلیدواژه ها

زائر، گردشگر، کلیت، ساختار، مسیر ولایت، منظر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.