بررسی اقتصادی مصرف آود شیمیائی در مزارع برنج استان گیلان بررسی اقتصادی مصرف کود شیمیایی در مزارع برنج استان گیلان

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC04_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید فتوحی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

نرگس دل افروز

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

سینا سیاوش مقدم

محقق مرکز تحقیقات توتون گیلان

چکیده

با توجه به اهمیت روزافزون استفاده بهتر و موثرتر از منابع تولیدی و به منظور افزایش بازده محصولات و در نتیجه رشد اقتصادی کشور، لازم است که عملکرد کشاورزی در به کارگیری محصولات عوامل تولید بر پایه معیارهای اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد تا با مشخص شدن نقاط ضعف آنان، راه حلهای منطقی و عملی و رهنمودهای لازم جهت کمک به کشاورزان، برنامه ریزان و مسئولین اجرایی ارائه گردد . هدف از رساله مذکور تعیین حد بهینه اقتصادی کودهای شیمیایی به ترتیب کود ازته، فسفره و پتاسه در مزارع برنج استان گیلان است . جامعه آماری موردنظر، برنجکاران استان گیلان می باشد . آمار و اطلاعات مورد نیاز مربوط به سال زراعی 77‐78 از طریق طرح آمارگیری هزینه تولید محصولات عمده ( برنج ) توسط اداره کل آمار و اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی جمع آوری شده است . بمنظور برآورد تابع تولید از دو فرم تبعی استفاده شده است . فرم تبعی کاب - داگلاس و فرم تبعی متعالی که با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی (OLS) توسط نرم افزار Eriews مورد برآورد قرار گرفته است . جهت تفسیر نتایح از آمارهای F و t و R 2 و R -2 استفاده شده است . در این تحقیق پس از آزمون F حداقل مربعات مقید، مدل کاب - داگلاس به عنوان مدل برتر انتخاب شده و به منظور تعیین حد بهینه اقتصادی و اثبات فرضیه ها از معیار برابری ارزش تولید نهایی(VMP) و قیمت نهاده مذکور استف اده شده است . نتایج تحقیق نشان میدهد که مصرف هر یک از کودهای مصرفی ( ازته، فسفره و پتاسه ) در مزارع برنج استان گیلان غیربهینه است و ارزش تولید نهایی هر یک از این کودها از قیمت آنها بیشتر است .

کلیدواژه ها

تولید، کود، برنج، ازته، فسفره، پتاس و بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.