بررسی تأثیر مولفه های معماری ارگانیک بر آرامش روانی انسان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU03_0724
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1625
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران
چکیده
انسان برای ادامه زندگی علاوه بر رفع نیازهای جسمی، ملزم به بر طرف ساختن نیاز های روانی خویش نیز می باشد.طبیعت به عنوان بستر شکل گیری حیات موجودات در پاسخ گویی به رفع نیازهای فوق، همچون مادری است کهفرزندی در بطن خویش می پرورد. اما با وجود خردسالی انسان در برابر شکل گیری محیط پیرامونش، با نبوغ سرشار و کنجکاوی روز افزون خود، دست به تخریب طبیعت زده است تا راه پیشرفت بگشاید، غافل از آنکه همواره در تقابل بامحیط قرار گرفته است و با از بین رفتن نظم محیط، آرامش وجود خویش را که اساس سلامت جسم و جان می باشد از بین خواهد برد. ناگزیر در پی یافتن سلامت روانی به سوی مادر خویش باز می آید و نمود این بازگشت در فضای سکونت او، در معماری ارگانیک رخ می نماید؛ چرا که آسایش خویش را به تجربه گذشته در همسازی با طبیعت یافته است. دراین مقاله سعی بر آن شده است تا علاوه بر بررسی های روانشناختی پیرامون تأثیر طبیعت بر سلامت روانی انسان ها، به شناخت مؤلفه های معماری ارگانیک و تأثیر روانشناسی محیطی آن در معماری دیروز و امروز ایران پرداخته شود و در مقایسه ای کوتاه به چگونگی تطابق یافتن این معماری و آنچه در گذشته بناسازی ایران رخ داده است با معماری معاصر ایران بپردازد. روش مطالعه به صورت کتابخانه ای بوده است و نوع مقاله توصیفی تحلیلی می باشدکلیدواژه ها
انسان و طبیعت، معماری ارگانیک، روانشناسی محیطی، خانه های قدیم ایرانمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.