مدلسازی عددی پدیده شکست ذرات در سدهای خاکی سنگریزهای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجدالدین میرمحمدحسینی

استاد دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

رضا بوشهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

صدیقه حسن پور اصطهباناتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

چکیده

بهطورکلی زاویه اصطکاک داخلی بسیجشده در مصالح دانهای تابعی از تنشهای محصورکننده میباشد؛ به این صورت که با افزایش تدریجی تنشهای همه جانبه، ابتدا افزایش زاویه اصطکاک داخلی و سپس کاهش آن را مشاهده میکنیم. این کاهش زاویه اصطکاکداخلی در سطوح بالای تنش را به پدیده شکست ذرات نسبت میدهند. با کاهش زاویه اصطکاک داخلی و یا به عبارتی کاهش مقاومتبرشی مصالح دانهای شاهد افزایش میزان نشستها در سد خواهیمبود که این به معنی کاهش ارتفاع آزاد و افزایش پتانسیل سرریزشدن( overtopping ( میباشد. از طرفی این پدیده در سدهای خاکی سنگریزهای باعث ایجاد نشستهای نامتقارن در بخشهای مختلف سد -میگردد که این امرخطر ایجاد ترکخوردگی و به تبع آن فرسایشهای داخلی )ریزشویی، suffusion ( و شکست هیدرولیکی ( hydraulic- fracture ( را تشدید خواهدکرد. اثر این پدیده در سازههای بزرگ از جمله سدهای خاکی سنگریزهای به دلیل وجود سطوح - بالای تنش قابل توجه میباشد. در این مقاله به کمک نرمافزار اجزای محدود آباکوس 3 . 11 . 6، اثر این پدیده بر روی یک سد خاکی - سنگریزهای بزرگ با بررسی تنش، کرنش و جابجایی بخشهای مختلف سد در سه مرحله پایان ساخت، اولین آبگیری و تراوش پایدار )بلندمدت( مورد مطالعه قرار گرفتهاست. لازم به ذکراست که برای مدلسازی این سد از مشخصات هندسی و مقاومتی سد رودبار لرستان بر اساس گزارشات کنترل کیفیت استفاده شدهاست

کلیدواژه ها

سد خاکی سنگریزهای، پدیده شکست ذرات، سرریزشدن، شکست هیدرولیکی، مدلسازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.