بررسی نتایج حاصل از تحلیل شبه استاتیکی تونل های دایره ای و تونل های نعل اسبی اصلاح شده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا سهیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد ارومیه

مسعود عامل سخی

دکترای ژئوتکنیک لرزه ای، استادیار دانشگاه صنعتی قم

چکیده

با توجه به تاثیر شکل هندسی دهانه ی تونل بر میزان پایداری آن در این مقاله به تحلیل شبه استاتیکی تونل های دایره ای و نیز تونل های نعل اسبی اصلاح شدهMouth profile در سه حالت تونل چند شعاعی با اسپن معادل با قطر، تونل چند شعاعی با ارتفاع دهانه ای برابر با قطر و تونل چند شعاعی با سطح مقطعی معادل با سطح مقطع تونل دایره ای نظیر پرداختهشده است و در پایان نتایج حاصله با یکدیگر مورد قیاس قرار گرفته اند. بدین منظور با استفاده از نرم افزار المان محدودPlaxis 2D v.8.5 جا به جایی ها و تنش های افقی و قائم در 8 نقطه از محیط تونل )به تناوب زاویه ی 54 درجه( وهمچنین در نقطه ی نظیر تاج تونل در سطح زمین به ازای تونل های مختلف محاسبه و با یکدیگر مقایسه شده است. جهت یکسان سازی شرایط، سایر پارامتر های مورد بررسی از قبیل ارتفاع روباره، مشخصات خاک و نگه دارنده ی تونل ثابت فرضشده و همچنین فاصله ی کف تونل تا انتهای مدل برابر با قطر تونل مورد بررسی در نظر گرفته شده است. از جا به جایی های صورت گرفته حین حفاری صرف نظر شده و تنها جا به جایی های بعد از حفر تونل لحاظ شده است. تونل ها به صورت تک و در محیط خشک، بدون حضور آب های زیر زمینی مدل شده اند. مدل رفتاری خاک موهر -کولمب می باشد.

کلیدواژه ها

شکل هندسی، تحلیل شبه استاتیکی، تونل دایره ای، تونل نعل اسبی، المان محدود، موهر- کولمب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.