بررسی تطبیقی دنیا در شعر ناصرخسرو و متنبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
  • کد COI اختصاصی: ICLCS01_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدابراهیم خلیفه شوشتری

زهرا احمدلو

چکیده

مقایسه اشعار شاعران فارسی و شاعران عربی در عصر حاضر یکی از موضوعاتی است که مورداستقبال فراوانی از سوی پژوهشگران ادبی قرار گرفته است.همانطور که می دانیم بین جوامع عربی وفارسی از دیرباز مناسبات اقتصادی و سیاسی و مذهبی وجود داشته است و همسایه بودن و درجوار همقرار گرفتن نیز می تواند بستری برای ایجاد وجوه مشترک و مشابه بین شعراء و اهل قلم شود.ناصرخسرو و متنبی هردو از شاعران برجسته ی ادبیات فارسی و عربی هستند که با فاصله ای نزدیکبه هم ، یکی در قرن پنجم و دیگری در قرن چهارم در گوشه ای از جهان پا به عرصه ی وجود گذاشتنداز جمله موضوعات عمده ای که در شعر این دو شاعر بسیار خودنمایی می کند، موضوع دنیاست.این دوشاعر مدتی را در دربار به سر برده اند و بعد گرفتار بی مهری وبی لطفی شده اند و به سبب همین بیمهری، نکوهش و بدبینی خود را نسبت به دنیا و متعلقات آن در اشعار شان مطرح می کنند.

کلیدواژه ها

ادبیا ت تطبیقی، دنیا، متنبی، ناصرخسرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.