بررسی تطبیقی بازتاب نماد «خورشید» در تولدی دیگر فروغ و بیگانه آلبرکامو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
  • کد COI اختصاصی: ICLCS01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عامری

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا (س)

چکیده

اگر چه ماده اصلی آثار ادبی «کلمه» است و هنرمند می کوشد با در کنار هم قرار دادن کلمات آنچه را در ذهنش می گذردبیان کند اما گاه این کلمات برای ادای مقصود و اندیشه او ناکافی است.از سویی دیگر گاه خالق اثر بنا بر دلایلی نمی خواهد مقصود خویش را صریح ادا کند یا نمی تواند گستره تجربه خود را درقالب کلمات بگنجاند. بنابراین به امکانات بیانی دیگری فکر می کند تا این گره را بگشاید. یکی از این امکانات، استفاده ازنماد» ها است که گاه امکان دارد کاربردی کهن تر در اساطیر داشته باشند.خالق اثر می تواند با استفاده خلاقانه از این نمادهاکاربرد تازه ای به آنها ببخشد.گاه نحوه کاربرد این نمادها در آثار ادبی مختلف به یکدیگر نزدیک و قابل مقایسه می شود که با استفاده از نقد تطبیقی میتوان به بررسی آنها پرداخت.یکی از این نمادهای اساطیری «خورشید» است که در اثر بیگانه آلبر کامو و تولدی دیگر فروغ فرخ زاد دیده می شود.این مقاله با روشی توصیفی- تحلیلی به بررسی این نماد در این دو اثر پرداخته است تا پاسخی برای این سؤال بیابد که کهن الگوی خورشید چگونه در شعر فروغ و بیگانه کامو انعکاس یافته است؟است که در برابر سیاهی نادانی و ظلم جامعه خودنمایی می کند.

کلیدواژه ها

ادبیات تطبیقی، نقد تطبیقی، خورشید، فروغ فرخ زاد، آلبرکامو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.