انعکاس آداب و رسوم و اجتماع در داستان های غلامحسین ساعدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
  • کد COI اختصاصی: ICLCS01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سادات طاهری

استادیار گروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه کاشان

معصومه دهقانی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

اگر داستان را حاصل ذهن خلاق آفرینندهای بدانیم که از نظر فکری، ذوقی و فرهنگی در جامعه ای خاص پرورشیافته است؛ پس ادبیات داستانی درواقع بازتابش اندیشه های نویسندگانی است که بر مبنای شناخت عاطفی خود به شیوهایهنری به بیان واقعیت های جامعه خویش یا بازآفرینی آنها می پردازند؛ ازاینرو مطالعه آثار داستانی یکی از بهترین راه هایشناخت فرهنگ و تمدن یک جامعه است. غلامحسین ساعدی به عنوان یکی از پایه گذاران ادبیات روستایی- اقلیمی درادبیات داستانی فارسی با انعکاس فقر و گرسنگی، تضاد طبقاتی حاکم بر جامعه، آشفتگی های نظام اداری و درمانی، سستیبنیان خانواده، شیوه گفتگو، مشاغل و تفریح و سرگرمیها، آداب و رسوم اجتماعی و مذهبی و درنهایت باورهای اعتقادیو خرافی مردم روزگار خویش که بیشتر روستانشین یا ساکن مناطق پایین شهرها هستند، توانسته است بخوبی فضایاجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران را در دهه های سی تا پنجاه هجری شمسی به تصویر بکشد. نگارنده این مقاله می کوشدبا مطالعه آثار ساعدی و بررسی عمیق آنها به نتایجی دست یابد که به شناخت دقیقتر و بهتر آداب و رسوم و مؤلفه هایاجتماعی و فرهنگی جوامع روستایی و شهرنشین ایران در آن دوره زمانی خاص کمک کند.

کلیدواژه ها

داستان، غلامحسین ساعدی، آداب و رسوم و مؤلفه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.