بررسی تطبیقی خشونت علیه زنان دردو رمان «تهران مخوف» و «زنبقه الغور»

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
  • کد COI اختصاصی: ICLCS01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 983
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر احمدی چناری

استادیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه زابل

علی اصغر حبیبی

استادیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه زابل

سکینه بناساز

دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی دانشگاه زابل، نویسنده مسئول

چکیده

خشونت اجتماعی علیه زنان از مقوله هایی است که بسیاری از نویسندگان به آن پرداخته اند و این موضوع از زوایای مختلف، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. این مسأله همواره مورد توجه پژوهشگران در زمینه مسائل زنان و همچنینجامعه شناسان و روانشناسان بوده است. رمان نویسان نیز از آن غافل نشدند. رمان نوع جدید ادبی است که از حوالی قرنبیستم وارد ادبیات عربی و فارسی گردید. این زمینه سازی در هر دو زبان پس از ترجمه رمان های غربی رخ داده است. ازآنجا که تهران مخوف اثر مرتضی مشفق کاظمی و زنبقه الغور اثر امین الریحانی، هر دو از اولین رمان های اجتماعی می باشند، در این تحقیق در چارچوب ادبیات تطبیقی، با روش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای کار کتابخانه ای، خشونت اجتماعی علیه زنان در این رمان ها مورد واکاوی قرار گرفته است. این بررسی نشان می دهد که در جوامع مختلف نفوذ برخی تفکرات سلطه جویانه مانند مرد سالاری، ترجیح سنت ها بر منطق و سوء استفاده مردان از نفوذ اجتماعی و اقتصادی و دینی شان، موجب بروز خشونت هائی می شود که زنان اصلی ترین قربانیان آن به شمار می روند. نگاه ابزاری به زنان بدون درنظر گرفتن توانایی های فردی آنها، مشکلاتی برای زنان ایجاد می کند که با توجه به فیزیولوژی و وابستگی های مالی و احساسی، منجر به سرخوردگی اجتماعی زنان و در نهایت بروز فحشا و فساد در جوامع مختلف شده است.

کلیدواژه ها

رمان اجتماعی، خشونت علیه زنان، مرتضی مشفق کاظمی، امین الریحانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.