بررسی بیماری فوزاریوم بر روی درختان اقاقیای شهر سلطان آباد و مدیریت آن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICDAT01_295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
شهردار سلطان آباد
مسئول خدمات شهری شهرداری سلطان آباد
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی
چکیده
گونه های مختلف اقاقیا خزانه پذیر از خانواده Fabaceae و بومی مرکز و جنوب شرقی ایالات متحده و مکزیک است. مجموعه عواملی نظیر کمبود مواد غذایی، کمبود نور، کم آبی، وجود املاح و مواد معدنی زیاد خاک، آفات و بیماری ها می توانند در ایجاد سر خشکیده درختان اقاقیا مؤثر باشند. یکی از بیماری های گزارش شده در درختان اقاقیا بیماری ناشی از قارچ فوزاریوم می باشد. قارچ فوزاریوم یکی از مهم ترین قارچ های خاکزی می باشد که در سراسر دنیا پراکنده است. علایم این بیماری به صورت زدی، تقلیل رشد گیاه، انسداد آوندی و پژمردگی یک طرفه، پوسیدگی ریشه، طوقه ، غده ، پیاز و سایر اندام های زیرزمینی ظاهر می شود. با توجه به مشاهده علایم خشکیده دیدم از دور بیگی موضعی تاج درختان اقاقیا در سطح شهرستان سلطان آباد انجام تحقیقاتی در زمینه شناسایی و کنترل عامل بیماری ضروری به نظر می رسید لذا در فروردین و اردیبهشت ماه سال 94 به منظور شناسایی عامل بیماری از درختان اقاقیا موجود در پارک قدس و بلوار سجاد بازدید و از درختان مشکوک به بیماری نمونه برداری شد. سپس قطعاتی از نواحی ریشه ، طوقه و اندام های هوایی حدفاصل بافت سالم و آلوده جدا و روی محیط کشت PDA کشت داده شد. خاله سازی قارچ به وسیله روش تک اسپور کردن صورت گرفته و شناسایی جدایش های قارچی با استفاده از کلید شناسایی نلسون و همکاران براساس ویژگی های میکروسکوپی مظاهری کلنی قارچ انجام گردید. بر این اساس از جدایه های شناسایی شده گونه Fusarium oxysporum شناسایی شد. پس از شناسایی عامل بیماری زا با استفاده از آموزش پرسنل فضای سبز، انجام عملیات به زراعی و تقویت درختان، رعایت اصول فنی و بهداشتی در خصوص هرس شاخه های آلوده و بیمار و محلول پاشی تاج و طوقه درختان بجوان با قارچ کش بنومیل نسبت به تیمار درختان آلوده به بیماری اقدام گردیدو به منظور تعیین اثر بخشی اقدامات انجام شده به طور مستمر از درختان مورد نظر بازدید به عمل آمد و با توجه به رویش سر شاخه ها و برگ های جدید و سرسبز شدن درختان تحت تیمار، کنترل عامل بیماری مؤثر و اثربخش مورد ارزیابی قرار گرفت.کلیدواژه ها
کلنی ، فوزاریوم، اقاقیا، PDAمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.