تحلیل عوامل مؤثر بر توزیع درآمد بین کشاورزان محدوده مرزیجران شهرستان اراک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC06_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه رحیم زاده

جواد میرمحمدصادقی

چکیده

هدف از این مطالعه تحلیل عوامل موثر بر توزیع درآمد بین کشاورزان چهار روستای مرزیجران، هزاوه، مهرآباد و داین از محدوده مرزیجران شهرستان اراک استان مرکزی می باشد . دادهها به وسیله پرسشنامه و مصاحبه حضوری با کشاورزان جمع آوری گردید و با استفاده از روش نمونه گیری طبقهای تصادفی، 249 خانوار انتخاب شد . برای تحلیل داده ها از منحنی لورنز، ضریب جینی، مقایسه پنجک ها، محاسبه نسبت های درآمدی، مقایسه میانگین ها وکروسکال والیس استفاده گردید . نتایج ضریب جینی و منحنی لورنز نشان داد که میزان نابرابری درآمد در مرزیجران که از نسبت ثروتمندترین پنجک به فقیرترین پنجک محاسبه شده بیشتر از هزاوه، مهرآباد و داین بود . ضرایب جینی در مرزیجران، هزاوه، مهرآباد و دا ین به ترتیب 38 درصد، 5 درصد، 35 در صد و 29 درصد بود . منابع درآمدی کشاورزان شامل درآمد از فعالیت های کشاورزی ( زراعت، دامداری و باغداری ) و شغل دوم بود . سهم درآمد از منابع کشاورزی مهم ترین عامل نابرابری در درآمد بود، به ترتیب باغداری، زراعت و دامداری نقش بیش تری در ایجاد نابرابری داشتند . میانگین درآمد در پنجک پنجم ( ثروتمندترین کشاورزان ) به طور قابل ملاحضه ای نسبت به سایر پنجک ها بالاتر بود و این موضوع در روستای مرزیجران شدیدتر بود . در این چهار روستا، میانگین سن و تجربه کشاورزان در پنجک پنجم ( ثروتمندترین کشاورزان ) بطور قابل ملاحظه ای بیشتر از سایر پنجک ها بود . نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که بین درآمدهای خالص کشاورزان 4 روستا تفاوت معنیداری در سطح 1 درصد وجود داشت .

کلیدواژه ها

توزیع درآمد، ضریب جینی، منحنی لورنز، محدوده مرزیجران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.