ارزیابی اقتصادی طرح پرورش شترمرغ در کشور

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا جیران

کارشناس ارشد موسسه پژوهش های برنامه ریز ی و اقتصادکشاورزی

علی کیانی راد

عضو هیات علمی موسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصادکشاورزی

چکیده

توسعه تجارت گوشت و مواد پروتینی ازمنابع جدید از جمله شتر، کروکدیل ، خرگوش ، کانگورو ، میگو ، شترمرغ و ... در دو دهه اخیر مورد توجه کشورها قرار گرفته و با توسعه تجارت این محصولات الگو های جدید تغذیه ای در دنیا در حال شکل گیری است . با افزایش تقاضا برای گوشت و محصولات جانبی شترمرغ ، تولید ، پرورش و تجارت شتر مرغ در برخی از کشورها از جمله ایران مورد توجه قرار گرفته است . در ایران، طی برنامه سوم توسعه با واردات تعدادی جوجه شترمرغ به کشور، صنعت شترمرغ به عنوان مبنع جدید تامین پروتئینی شکل گرفت و اقبال بخش خصوصی از این صنعت نوپا ،روند سرمایه گذاری و توسعه ی این صنعت را تسریع نمود . بخش خصوصی در این زمینه بدون اتکا به حمایت های دولتی نسبت به واردات جوجه و پرورش و نگهداری آن به عنوان یک صنعت نوظهور اقدام نموده است، و توسعه این صنعت بدون فراهم سازی زیر ساخت ها و بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی و شناخت از شرایط زیست محیطی ، اصلاح نژاد ، تغذیه ،بهداشت و بیماریها و .. دامنه فعالیت این صنعت در سراسر کشور گسترش یافته است . فقدان پشتوانه های علمی و تحقیقاتی ، و عدم شناخت و دسترسی به فن آوریها و شیوه های علمی برای تولید و عدم تکمیل زنجیره تولید ، فرآوری و بازار ، بر قیمت تمام شده و کیفیت محصول تولیدی تاثیر نا مطلوب گذشته است در این تحقیق تلاش گردید ، با توجه به شرایط تولید در کشور قیمت تمام شده ی هر کیلو محصول تولیدی شترمرغ و متغیرهای اثرگذار بر قیمت تمام شده وسهم هر یک از این متغیرها نیز مورد شناسایی قرارگیرد و با تحلیل حساسیت هر یک از متغیرها ، راهکارهای لازم برای کاهش هزینه ها وارتقاء بهره وری دراین صنعت ارائه شود

کلیدواژه ها

شترمرغ ، گوشت ، بازار مصرف، قیمت تمام شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.