بررسی مطالعاتی مکانیسم و متغیرهای موثر بر سنتز زئولیت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE04_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رعنا سلیمانی

شرکت نیتل پارس( گروه فاتح)، بخش تحقیق و توسعه، تهران- میدان ونک

شهریار آذرفر

شرکت نیتل پارس( گروه فاتح)، بخش تحقیق و توسعه، تهران- میدان ونک

سپهر صدیقی

شرکت نیتل پارس( گروه فاتح)، بخش تحقیق و توسعه، تهران- میدان ونک

چکیده

زئولیتها، آلومینو سیلیکاتهای کریستالی هستند که از شبکه 4 وجهی تتراهدرال تشکیل شدهاند. امروزه غربال گرهای مولکولی با پایه زئولیتی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان جاذب برای حذفH2S و CO2 ،H2O همچنین به عنوان تبادلگرهای یونی استفاده میشوند و در نتیجه از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. در زئولیتهامیتوان با تغییر نسبت استوکیومتریAl به Si انواع مختلفی از زئولیت ها را سنتز نمود. این نوع جاذبها معمولا در دمای℃200 به صورت هیدروترمال سنتز میشوند. متغیرهایی از جمله غلظت واکنشدهندهها، دما، زمان، سرعت اختلاط، خلوص فازها، سرعت کریستالیزاسیون وpHاز متغیرهای اصلی هستند که بر سنتز تاثیر بسزایی دارند.در هنگام فرآیند سنتز، ابتدا یک ژل غیر بلوری آمورف تشکیل شده و سپس طی فرآیند هسته زایی فاز کریستالی زئولیت تشکیل میشود. پس از تشکیل کریستالها با استفاده از عاملهای ساختار دهنده و مواد معدنی کننده ساختار و مقاومت مکانیکی آن شکل میگیرد. در نهایت با بهینه سازی و تغییر هر یک از پارامترهای فوق، امکان دستیابی به ساختارهای متفاوتی از غربال مولکولی با کاربردهایی متفاوت وجود دارد. در این مقاله تلاش شده است تا ضمن مطالعه مروری تاثیر شرایط عملیاتی و سنتزی متفاوت بر عملکرد و کارایی زئولیت بدست آمده، اهمیت این ماده مهم و کارایی آن در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مشخص گردد

کلیدواژه ها

غربال مولکولی، زئولیت، سنتز، فرآیند هیدروترمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.