مکانیزم نفوذپذیری و همراه بردگی موثر آسفالتین دو سر مغزه در مطالعه موردی درفشار psi 3000 و دبی تزریق cc/hr 18 از نفت زنده مخزن نفتی ایرانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE04_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید فخرالدین طاهرزاده موسویان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران

منصور کاظمی مقدم

فوق دکتری مهندسی شیمی، دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر،تهران،ایران

چکیده

در برخی از مخازن نفتی برشهای سبک نفت خام و در برخی دیگر برشهای سنگین آن بیشتر است. در هر نمونه مخزن ترکیبات سنگین هیدروکربوری طی دما و فشار مخزن نفتی تمایل به رسوب دارند. تحلیل شرایط مخازن از لحاظ میزان رسوب آسفالتین به هنگام استخراج نفت از مهمترین مسائل در ازدیاد برداشت و یا ثابت نگاه داشتن شرایط برداشت از مخازن می باشد. آسفالتین ها گروه انحلال پذیری هستند که در حضور مقادیر اضافی هیدروکربن های مایع و سبکی مانند نرمال پنتان یا نرمال هگزان از نفت خام و نفت سنگین رسوب می کنند. با افزایش میزان رسوب آسفالتین در مخزن و نشست سطحی آن لذا با انسداد گلوگاه های حفره دبی خروجی کاهش می یابد و نیز با تغییر ترشوندگی سنگ از آب دوست به نفت دوست در نتیجه جذب این مواد بر روی سنگ لذا بخشی از نفت به درون سنگهای مخزن هدر رفته و به مرور زمان میزان برشهای سنگین افزایش یافته و مشخصات نفت را سنگین تر و از مرغوبیت آن در طول زمان می کاهد. این مقاله با استفاده از داده های مکانیکی مخزن و مشخصات نفت آن و با استفاده از مدل پایه Wang و ارائه مدل پیشنهادی لذا بصورت تحلیلی مدل پیشنهادی را جهت بررسی شرایط رسوب آسفالتین داخل مخزن و بر اساس شرایط مرزی و شرط اولیه معادله حل می نماییم و سپس در نمودارهایی به تحلیل تاثیر نفوذ پذیری در دبی دبی تزریق cc/hr 18 و فشار psi 3000 از نفت زنده مخزن تزریق می پردازیم و میزان انحراف داده های تجربی آزمایشگاهی را با داده های مدلینگ مقایسه کرده و مدل را اعتبار سنجی می نماییم.

کلیدواژه ها

آسفالتین، مخزن نفتی، نفوذ پذیری، همراه بردگی، مدلسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.