بررسی رابطه ی بین مکانیزم های حاکمیت شرکتی و درماندگی مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی حسابداری، مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل خواجه

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

پریسا خلیق خیاوی

گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

غلامرضا محفوظی

استادیار گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

چکیده

در حال حاضر بنگاه های اقتصادی در محیطی بسیار متغیر و رقابتی فعالیت می کنند . واکنش سریع و درست در مقابل شرایطبسیار متغیر بازار، در موقعیت بنگاه ها نقش بسزایی دارد. با توسعه بازارهای پولی و مالی و متعاقب آن حاکم شدن وضعیترقابتی، بسیاری از شرکت های درمانده از گردونه رقابت خارج می شوند. این امر موجب نگرانی صاحبان سرمایه را فراهمنموده، برای اینکه از سوخت شدن اصل و فرع سرمایه خود جلوگیری کنند به دنبال روش هایی هستند که بحران مالی شرکت هارا پیش بینی کنند. از طرفی با گسترده شدن شرکت ها و مؤسسات مالی خطر جدایی مالکیت از مدیریت احساس می شود کهمی تواند شرکت را به سمت بحران مالی هدایت کند. در حقیقت با شکل گیری رابطه نمایندگی، تضاد منافع بین مدیران وسهامداران ایجاد می گردد .این تحقیق به بررسی رابطه ی بین معیارهای حاکمیت شرکتی و احتمال وقوع درماندگی مالی می پردازد. پژوهش حاضردر 81نمونه انتخابی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و در قلمرو زمانی 1386 تا 1392 و با استفاده از داده هایترکیبی و مدل رگرسیونی لجستیک انجام گرفته است. متغیر وابسته تحقیق حاضر، درماندگی مالی و متغیرهای مستقل استفاده شدهدر این پژوهش مکانیزم های حاکمیت شرکتی (مالکیت نهادی و اندازه هیأت مدیره) می باشد. نتایج تحقیق، حاکی از وجود رابطهمستقیم و معنی دار اندازه هیأت مدیره با درماندگی مالی است در صورتی که بین مولفه مالکیت نهادی با درماندگی مالی رابطه ایوجود نداشت.

کلیدواژه ها

درماندگی مالی ، حاکمیت شرکتی، رگرسیون لجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.