ارائه روشی جهت شناسایی ارقام برنج از طریق اعمال تکنیک فیلترگابور در تصاویر بافت توده برنج با استفاده از ماشین بردارپشتیبان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مهندسی کامپیوتر و پژوهشهای نیاز محور آخرین دستاوردهای در فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب فرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

همایون موتمنی

گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

فرهاد رمضانی موزیرجی

گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

امروه تکنیک های بینایی ماشین در حوزه کشاورزی کاربرد بسزایی یافته است.یکی از این کاربردها، تشخیص ارقام مختلف برنج از روی بافت تودهای تصویر برنج می باشد. این تکنیکها در عین حال که دارای سرعت بالا هستند، از دقت و تکرارپذیری مناسبی نیز برخوردار میباشند. در این مقاله، جهت شناسایی ارقام برنج از یک گام پیش پردازش استفاده شده است که در آن برای نرمالسازی و برجسته کردن لبههای تصویر و استخراج ویژگی، روشی مبتنی بر فیلتر گابور پیشنهاد شده است پس از گذر تصویر از فیلتر گابور، وجهت استخراج ویژگی از خصوصیات ماتریس همرویدادی استفاده کرده ایم و با استفاده از ماشین بردار پشتیبان طبقه بندی شد که خروجی نهایی به طبقه بندی با دقت 96/82% رسیده است که این میزان در مقایسه با سایر روشهای مطرح شده تاکنون افزایش قابل توجهی داشته است.

کلیدواژه ها

فیلتر گابور، ماتریس همرویدادی، ویژگی بافت، ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.