نقاط قوت و ضعف نظام مالیاتی از منظر فقه اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی حسابداری ،اقتصاد و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: CAEI01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب وحدتی نژاد

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

رحمت اله محمدی پور

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

یکی از منابع مالی مهم دولت ها از جمله حکومت اسلامی مالیات است. نظام مالیاتی به عنوان یک خرده نظام، باید در راستای پاسخ گویی به نیازها و تکفل مسئولیت مربوط به خویش، متحول شود. این مقاله با همین نگاه تلاش می کند تا لایحه تحول نظام مالیاتی کشور را بر اساس آموزه های اسلامی مورد بازخوانی قرار دهد. جامعه آماری این تحقیق شامل اساتید و کارکنان اداره مالیات شهرستان ایلام می باشد. در این پژوهش برای تدوین مبانی نظری از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است و برای داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه ها از پرسشنامه بهره گرفته شده است. این پرسشنامه شامل 33 سؤال بوده که به سه حوزه سیاستگذاری، اجرا و نظارت نظام مالیاتی تقسیم شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که نظام مالیاتی ایران در سه حوزه سیاستگذاری، اجرا و نظارت منطبق بر فقه اسلامی است.

کلیدواژه ها

مالیات اسلامی، مالیات متعارف، فقه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.