بررسی موانع و مشکلات دوره های آموزشی ترویج کشاورزی از دیدگاه کشاورزان شرکت کننده در دوره های ترویج شهرستان دزفول
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 2، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JSR-2-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 797
نویسندگان
کارشناس ارشد آموزش بزرگسالان دانشگاه تهران
دانشیار گروه روش ها و برنامه های آموزشی و درسی دانشگاه تهران
چکیده
هدف این پژوهش بررسی موانع و مشکلات دوره های آموزشی ترویج کشاورزی از دیدگاه کشاورزان شرکت کننده در دوره های ترویج شهرستان دزفول است. روش پژوهش توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 5060 نفر از کشاورزان شرکت کننده در دوره های ترویج شهرستان دزفول در سال 1388 بودند، که از این جامعه آماری 466 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای - نسبتی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای بررسی موانع و مشکلات، از پرسشنامه محقق ساخته با درجه بندی لیکرت استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه در حد مطلوب گزارش گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرانباخ (0.85) به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری T مستقل، ضریب KMO و تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که از نظر کشاورزان شرکت کننده، این دوره ها با موانع و مشکلاتی از قبیل؛ استفاده کم از مروجان باتجربه و آگاه نسبت به مسائل روز کشاورزی، استفاده کم مروجان از وسایل آموزشی و کمک آموزشی، تناسب نداشتن زمانی دوره های برگزار شده با شرایط زمانی کشاورزان، دسترسی نداشتن کشاورزان به محتوای آموزشی دوره ها در قالب جزوه های آموزشی و سی دی، تناسب نداشتن محتوای ارائه شده در دوره ها با نیازهای آموزشی کشاورزان، روبه رو بودند.کلیدواژه ها
آموزش، ترویج کشاورزی، دوره های آموزشی ترویج کشاورزی، کشاورزان، شهرستان دزفولمقالات مرتبط جدید
- تحلیل نقش پیش فعالی دانش آموزان در نظام آموزش و پرورش
- چالش های معیشتی معلمان و تاثیر آن بر اجرای سند تحول بنیادین
- چالش های معیشتی معلمان و تاثیر آن بر اجرای سند تحول بنیادین
- راهکارهای پیشگیری و کاهش رفتارهای پرخاشگرانه در محیط های آموزشی
- بررسی اختلالات خلقی در دانش آموزان متوسطه و راهکارهای آن (بررسی موردی: شهرستان زرند)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.