بررسی عوامل موثر بر توانمند سازی مدیران مدارس شهرستان ایذه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 1، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_JSR-1-27_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رجائی پور

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

احمد شعبانی

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

محمد نیازپور زیلایی

کارشناس ارشد اداره آموزش و پرورش شهرستان ایذه

چکیده

توانمندسازی مدیران به منظور شکوفایی سازمان های آموزشی و همسو کردن هدف های فردی و سازمانی است. از این رو این پژوهش سعی دارد، ضمن تأکید بر عواملی چون تقویت نگرش مثبت نسبت به محیط کاری، تقویت اعتماد به نفس، خودکنترلی، تعهد شغلی، انگیزش و آزادی عمل به تبیین و تشریح این موضوع مبادرت کند. پژوهش حاضر به دلیل ماهیت موضوع، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مدیران مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه شهرستان ایذه (140 مدیر) در سال تحصیلی 1387ـ1386 بوده است، که با توجه به محدودیت جامعه، تمامی آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند و 105 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته با 50 سؤال بسته پاسخ برحسب طیف پنج درجه ای لیکرت است که روایی آن مورد تأیید متخصصان قرار گرفت و پایایی آن پس از اجرای مقدماتی، از طریق ضریب آلفای کرونباخ 88/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) استنباطی (آزمون t تک متغیره، t2 هتلینگ، تحلیل واریانس، و آزمون تعقیبی توکی) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-15 صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که براساس نظر مدیران تقویت نگرش مثبت نسبت به محیط کاری، تقویت اعتماد به نفس، خودکنترلی، تعهد شغلی، انگیزش، و آزادی عمل بیش از سطح متوسط موجب توانمندسازی آنان می شود. در این زمینه تقویت نگرش مثبت نسبت به محیط کاری بالاترین تأثیر و آزادی عمل کمترین تأثیر را در توانمندسازی آنان داشته است. تجزیه و تحلیل داده ها با توجه به متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که بین نظر مدیران مدارس در مورد عوامل مؤثر بر توانمندسازی مدیران برحسب دوره های تحصیلی تفاوت وجود ندارد، اما برحسب جنسیت و سطح تحصیلات (بجز تقویت نگرش مثبت نسبت به محیط کاری) تفاوت وجود دارد.

کلیدواژه ها

آزادی عمل، اعتماد به نفس، انگیزش، تعهد شغلی، توانمندسازی مدیران مدارس، خودکنترلی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.