نیازسنجی مدیران دبیرستان ها و کارکنان ستادی اموزش و پرورش شهر اصفهان در زمینه فناوری اطلاعات در سال تحصیلی84-83

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 1، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JSR-1-11_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیژه روزبهی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی

غلامرضا احمدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده

در دنیای امروز که عصر اطلاعات نام گرفته، توسعه فناوری اطلاعات( IT) در ‏آموزش و پرورش، به خصوص با هدف ایجاد تحول در نظام آموزشی و تولید علم با همت مدیران، معلمان و دانش آموزان، پایه و اساس موجودیت یک نظام آموزشی کارآ مد است. آنچه که در این تحول از اهمیت بالایی برخوردار ‏است، آگاهی مدیران، معلمان و دانش آموزان از منابع اطلاعاتی و همچنین ‏مهارت و یا سواد فناوری اطلاعات است. پژوهش حاضر در چهار زمینه رایانه، شبکه های اطلاع رسانی، دولت الکترونیک و ابزارهای رایانه ای انجام شذه است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی آموزش و پرورش ( پنج ناحیه) شهر ‏اصفهان هستند که از طریق نمونه گیری خوشه ای ساده، سه ناحیه و با روش تصادفی ساده 150مدیر و 30 ‏نفر از کارکنان ستادی به عنوان نمونه آماری‏انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته با 22 سوال و دو قسمت ‏میزان اطلاع و میزان نیاز است که اعتبار آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 85 % و 90% ‏برآ ورد شده است. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است که میزان اطلاع کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان در زمینه شبکه های اطلاع رسانی، دولت الکترونیک و ابزارهای رایانه ای یشتر از مدیران دیرستانهاست. براساس نتایج به دست آمده بیشترین میزان اطلاع مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی در زمینه رایانه و کمترین میزان اطلاع آنان در زمینه تاثیر ابزارهای رایانه ای در امور آموزشی است. همچین میزان نیاز مدیران دیبرستانها و کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان با سابقه خدمت کمتراز 10سال، کمتر از مدیران دبیرسنانها و کارکنان ستادی 10تا15 و 16 سال به بالا در « آموزش شبکه های اطلاع رسانی »و « آموزش دولت الکترونیک » است.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، دولت الکترونیک، شبکه های اطلاع رسانی، نیازسنجی، مدیریت، کارکنان ستادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.