بررسی تأثیر نوآوری سازمانی و نوآوری مدیریتی در موفقیت شرکت های دانش بنیان مورد مطالعه: شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 11، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-11-43_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اسدپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا، آستارا، ایران

مهناز کارگر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا، آستارا، ایران

چکیده

امروزه نوآوری، از مهمترین عوامل رشد اقتصادی به شمار می رود. نوآوری زمانی رخ می دهد که ایده به صورت محصول، فرآیند با خدمتی توسعه یابد. نوآوری یک نظام مدیریتی است که بر رسالت سازمان تأکید دارد. به دنبال فرصت های استنثایی است و تعیین می کند که آیا مسیر راهبردی سازمان مناسب است یا خیر. نوآوری معیارهای موفقیت را معلوم می کند و نیز به دنبال فرصت های جدید است. از طرفی توسعه شرکت های دانش بنیان یکی از راهبردهای مهم و اثرگذار جهت تحقق اقتصاد مقاومتی است و این شرکت ها نقش تأثیرگذاری در توسعه اقتصادی دانش بنیان دارند. در این تحقیق تأثیر نوآوری سازمانی و نوآوری مدیریتی در موفقیت شرکت های دانش بنیان بررسی شد. هدف کلی این پژوهش، بررسی تأثیر نوآوری سازمانی و نوآوری مدیریتی در موفقیت شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری گیلان می باشد. بررسی و توصیف اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه با استفاده از شاخص های فراوانی و درصد فراوانی، بررسی فرضیه های پژوهش و وجود روابط بین متغیرهای پژوهش و وجود روابط بین متغیرهای پژوهش با استفاده از آزمون برازش مدل با استفاده از شاخص های برازندگی نرم افزار LISREL انجام شد. تحلیل ها بیانگر تأیید تمامی فرضیه های این تحقیق بود. نتایج نشان داد که نوآوری سازمانی و نوآوری مدیریتی در موفقیت شرکت های دانش بنیان تأثیر دارند. نتایج همچنین نشان داد نوآوری سازمانی تدثیر غیرمستقیم بیشتری را از طریق شدت نوآوری بر موفقیت شرکت ها دارد و شدت نوآوری بیشترین تأثیر را برموفقیت شرکت ها دارد.

کلیدواژه ها

نوآوری سازمانی، نوآوری مدیریتی، شدت نوآوری، شرکت های دانش بنیان، موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.