طبقه نرم و بررسی روشهای اصلاح آن درساختمانهای موجود بارویکرد مروری بر ادبیاتفنی پیشین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس لرزه شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEEAP02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن گرامی

دانشیار و عضو پژوهشکده فناوریهای نوین دانشگاه سمنان

هادی شیرین سخن

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه سمنان

چکیده

معمول ا بیشتر خرابیها در زلزلهها به شکل ریزش طبقات بالیی ساختمان بر روی طبقات پایینی آن است، طوری که طبقه پایینی کامل ا از بین رفته درحالیکه طبقات بالیی تقریبا ا سالم میمانند که این نوع خسارت، شکست طبقه نرم نام دارد. بهبیاندیگر تغییر ناگهانی سختی بین طبقات یک ساختمان موجب طبقه نرم میشود ; ازآنجاییکه معمول ا طبقه اول هر ساختمانیپارکینگ و یا تجاری میباشد بازشو زیادی در آن وجود دارد که این میتواند علت طبقهی نرم در طبقه اول ساختمانها باشد. از طرفی زلزله های بزرگ دنیا و مطالعات متعدد نشان داده است که بسیاری از سازه های موجود دارای طبقه نرم هستند که این بسیار خطرناک است.ازاینرو توسط محققین و سازندگان روشهای زیادی برای مقاومسازی طبقه نرم ارائه شد که یک ویژگی مشترک بین این روشها کنترل سازه و یا اضافه کردن یک المان قوی در برابر نیروی جانبی است ; در این مقاله به تشریح و بررسی چند روش پرکاربرد از آنها پرداخته میشود. شایانذکر است که در این تحقیق کار تحلیلی جدیدی انجام نشده و صرفا ا مروری بر ادبیات فنی مدنظر است ; لذا نویسندگان درباره صحت ادعاهای مطرحشده هیچگونه مسئولیتی ندارند

کلیدواژه ها

طبقه نرم، مقاومسازی، هسته قوی، دمپر های جرمی ژیروسکوپی، قابهای پیشساخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.