اهمیت وضرورت جایگاه فرهنگی اقوام در کتب درسی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالقادر سلطان پور

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اشنویه (استان آذربایجان غربی)

نجم الدین حاجی تاش

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اشنویه (استان آذربایجان غربی)

چکیده

بدون شک یکی از مهمترین ابعاد هویتی مردم هر جامعه ای هویت قومی و دینی آنها است کهکتاب های درسی یکی از ابزارهای مناسب برای القای هویت فرهنگی(ملی، قومی و دینی) در جریان تعلیم و تربیت هستند و انعکاس صحیح و به موقع مشخصه های فرهنگی اقوام مختلف در کتاب های درسی به همراه انعکاس صحیح هویت دینی و ملی جهت ایجاد وحدت ملی بین اقوام، می تواند احساس عدم جدایی و در حاشیه بودن قوم ها را از بین ببردوتربیت یک شهروند مطلوب راکه یکی از اهداف مهم برنامه ی درس ملی است میسر سازد.در جوامع چند قومیتی همچون ایران فرهنگهای قومی باایجاد شیوه های زندگی خاص، سبب وجه تمایز اقوام از یکدیگر شده اند وباتوجه به این که هرفردی منسوب به هرقومیبه عنوان بک ایرانی باید درمیان اقوام دیگر زندگی کند، بنابراین نیازمند تربیتی است که سهولت زندگی اورا فراهم واورا به عنوان شهروندی ایرانی بار آورد. دراین مقاله که با روش بررسی کتابخانه ای صورت گرفته است، ابتدا به اهمیت وضرورت وجود فرهنگ اقوام در منابع آموزشی وکتب درسی پرداختیم وسپس با مراجعه به کتب درسی ابتدایی،جایگاه فرهنگ اقوام در کتب درسی ابتدایی رامورد بررسی قرا دادیم ومشخص شدآن چنان که لازم است فرهنگ اقوام مورد توجه قرار نگرفته است .

کلیدواژه ها

فرهنگ اقوام، فرهنگ ملی، شهروند، برنامه ی درسی، کتب درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.