بهینه سازی میزان برداشت با روش فرازآوری مصنوعی با پمپدر یکی از میادین جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نفت،گاز پتروشیمی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان بهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پژوهشی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

احمد رمضانی

دکترای تخصصی نفت, عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، تهران,

محسن مسیحی

دکترای تخصصی نفت, عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تهران ,

چکیده

وقتی انرزی طبیعی مخزن برای بالا آوردن نفت به سطح زمین کافی نباشد و نتواند حجم کافی نفت رابه سطح زمین بیاوردباید این انرزی توسط یکی از روشهای مصنوعی تقویت شود. این روشهای مصنوعی تقویت انرژی را فرازآوری مصنوغی (artificial lift)گویند. بنابراین فرازآوری مصنوعی روشی است که توسط آن سیال موجود در ستون چاه را هنگامی که انرژی خودچاه قادر به آوردنآن به سطح زمین نباشد بالا می آورد. معمولا وقتی از فرازآوری مصنوعی استفاده می شود که انرژی موجود در سیال مخازننفتی به اندازه ای باشد که بتواند خود را به دهانه چاه برساند و درصورتیکه انرژی فوق بقدری کم باشد که سیال نتواند خود رابراحتی به دهانه چاه برساند باید از یکی ازروشهای بازیافت ثانویه مثل تزریق گاز در مخازن، تزریق دی اکسیدکربن، استفاده از روشهای گرمایی جهت پایین آوردن ویسکوزیته نفت موجود در مخزن استفاده نموددو روش اساسی مصنوعی پیوسته وجود دارد: 1-پمپهای درون چاهیdownhole pumping 2/فرازآوری با گاز gas lift که در روش اول پمپ در ته چاه نصب می گردد و سیال درون ستون را به سطح زمین پمپ می نماید و در روش دوم گاز پر فشار در محل بخصوصی در درون ستون چاه تزریق می گردد. هر دو روش فوق پس فشارback pressure ایجاد شده توسط ستون سیال در ته چاه را کاهش می دهند و باعث جریان یافتن سیال درون ستون چاه می شوند

کلیدواژه ها

فرازآوری با پمپ, فرازآوری مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.