معرفی شیر شتر به عنوان محصول آرایشی دارویی در طب مکمل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC04_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید زیبایی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق

حدیث رحمانی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

حکیم زمانی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

سحر ذکاییان

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران

چکیده

از آنجایی که وسایل آرایشی بهداشتی معمولا برپایه مواد شیمیایی می باشد و هر کدام عوارضی را بر بدن و پوست ایجاد می نماید از جمله این مواد می توان نمک آلومینیوم ، پارافین، فتالات ها و …را نام را. گاهی کارخانجات تولیدکننده مواد آرایشی و بهداشدتی برای ساده تر کردن کار خود ترکیبات سمی، محرک و سرطان زایدی را به مواد آرایشی یا بهداشتی مثدل ژل دوش، صابون ها و دئودرانت ها اضافه می کنند. بنابراین دانشمندان به دنبال استفاده از مواد طبیعی جهت استفاده از آنها در مواد آرایش و و بهداشدتی می باشند که علاوه بر نداشتن عوارض جانبی جنبه دارویی هم داشته باشند. با توجه به شایق اقلیمی کشور و امکان توسعه پرورش شتر در کشور می توان از بیو اکتیو های موثر آنها برای مصارف پزشکی استفاده نمود ، در تحقیق حاضر به خواص شیر شترو استفاده از آن در مواد آرایشی دارویی پرداخته شده است. خواص شیر شتر از دیرباز بر بیماری ها ثابت شده است. به عنوان مثال جهت درمان درماتیت آتوپیک در کودک از شیر خام شتر استفاده شده که منجر به تولید کرمی در طب ایگزین(مکمل) شده که حاوی 95 % شیر شتر می باشد. استفاده موضعی ثابت از این کرم جهت درمان مشکلات پوستی موضعی باعث جذب موثر آن میگردد. امروزه آگاهی از محتویات لوازم آرایشی و بهداشتی حاوی شیر شتر و توجه به خصوصیات پوست برای درمان های زیبایی و همچنین فعالیت های طب مکمل و جایگزین، از جمله ایمونوگلوبولینهای بسیار فعال، که در محصولات آرایشی دارویی گنجانیده شده است، باعث بهبود اثر آن میگردد.

کلیدواژه ها

ایمونوگلوبولین، آکنه، شوره سر، درماتیت آتوپیک، پسوریازیس موضعی، قارچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.