سرعت های امواج صوتی در شیل در یک چاه انحرافی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: NCTCC04_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد امیدیه ، گروه مهندسی نفت ، امیدیه ، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد امیدیه ، گروه مهندسی نفت ، امیدیه ، ایران
چکیده
شناخت مدول های الاستیک در شیل ها واقعا مهم است زیرا فراوان ترین سنگ های رسوبی اند. شیل ها بسیار ناهمسانگرد هستند. مدلسازی فیزیک سنگ برای (Abnormal Pore Pressure) هستند و منابع بالقوه ای برای فشار منفذی غیرعادی خواص الاستیک شیل دشوار است زیرا مدول های الاستیک سنگ های متشکل از کانی های رسی با روش های مرسوم ( همانند روش پالس فراصوت ) در آزمایشگاه ها قابل اندازه گیری نیست. در واقع رس های خالص کنگلومراهایی با سایز کافی تشکیل نمی دهند و معمولا شامل سیلت هستند که دربردارنده کانی شناسی مختلفی است. یک مدل فیزیک سنگ برای تخمین مدول های الاستیک رس های ناهمسانگرد قبلا پیشنهاد شده است که با نتایج حاصله از آزمایش های آزمایشگاهیکالیبره شده است. در اینجا ما این مدل را جهت پیش بینی ناهمسانگردی الاستیک بر اساس تعداد کمی از پارامترهایی که به طور معمول به وسیله ابزار استاندارد نمودارگیری کابلی اندازه گیری می شوند، به کار می بریم. نتایج به دست آمده با سرعت های صوت که در یک چاه انحرافی در یک میدان نفتی در جنوب غربی ایران اندازه گیری شده است، مقایسه شده است. یک مشکل برجسته که ( چه سرعتی با نمودار صوتی در چاه های انحرافی که از میان سازندهای ناهمسانگرد حفر شده اند، اندازه گیری می شود؟ ) نیز مورد بحث قرار می گیرد. سرعت های صوت اندازه گیری شده تطابق بهتری با سرعت های شبه طولی محاسبه شده نشان می دهندکلیدواژه ها
ضرایب الاستیک ، رس ، ناهمسانگردی ، سرعت صوتمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.