پایش لحظه ای و بررسی تغییرات غلظت فلزات ضروری و زنوبیوتیک به کمک پرهای سینه ای مرغابی سانان وحشی ایران در تالاب بین المللی فریدون کنار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمود قاسمپوری

استادیار گروه محیط زیست ،دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

نادر بهرامی فر

استادیار گروه محیط زیست،دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

آلودگی اکوسیستم های آبی به فلزات سنگین به یک معضل بزرگ جهانی تبدیل شده است. این فلزات، عناصری مقاوم هستم و در همه جا حضور دارند. البته فعالیت های انسانی انتشار آنها را در محیط افزایش داده است. بنابراین لازم است یک اکوسیستم به لحاظ این آلودگی ها مورد بررسی قرار گیرد که پرندگان نسبت به گیاهان و دیگر جانوران برای پایش آلودگی در اولویت هستند. در پژوهش حاضر غلظت عناصر ضروری آهن، مس، روی و نیکل و عناصر زنوبیوتیک جیوه ، سرب و کادمیوم در پره های سینه ای مرغابی سانان وحشی زمستان گذران تالاب بین المللی فریدون کنار به منظور پایش آلودگی محیط زیست این گونه ها به فلزات ذکر شده توسط دستگاه پلاسمای جفت شده القایی - طیف سنجی نشر نوری (ICP-OES) و دستگاه پیشرفته اندازه گیری ترکیبات جیوه (AMA 254 Advanced Mercury Analyzer) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین گونه های مورد مطالعه از لحاظ تجمیع فلزات سنگین به جز فلز جیوه و آن هم فقط در مورد غاز خاکستری تفاوت معنی داری به لحاظ آماری وجود ندارد .بیشترین غلظت فلزات نیکل آهن در غاز خاکستری به ترتیب با مقدار 2/73 و 702/02 بیشترین مقدار جیوه و مس در فیلوش به ترتیب با مقدار 0/49 و 24/34 و بیشترین میزان تجمیع فلزات سنگین روی، سرب و کادمیوم در خوتکا به ترتیب با مقدار 148/75 و 8/87 و 0/25 میکروگرم بر گرم وزن خشک یافت شد. بر اساس یافته های تحقیق، این گونه ها به منظور پایش زیستی آلودگی اکوسیستم به این نوع از فلزات مناسب تر هستند.

کلیدواژه ها

مرغابی سانان،فلزات ضروری و زنوبیوتیک،فریدون کنار،پایش زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.