تثبیت سازی لجن فاضلاب کارخانه شیر و لجن فاضلاب شهری طی فرایند تولید ورمی کمپوست
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
- کد COI اختصاصی: NCER04_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 986
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست،دانشگاه شهیدباهنر کرمان،دانشکده فنی مهندسی
استادیار بخش مهندسی شیمی،دانشگاه شهید باهنر کرمان،دانشکده فنی مهندسی
دانشیار بخش مهندسی کشاورزی ،دانشگاه ولیعصر رفسنجان
چکیده
با افزایش جمعیت و همچنین پیشرفت های اقتصادی و صنعتی روز به روز بر میزان مواد زائد تولیدی از جمله لجن ها و فاضلاب افزوده می شود. از این رو در سال های اخیر استفاده از لجن فعال و فاضلاب شهری و صنعتی به عنوان منبعی مناسب برای تولید کود آلی ورمی کمپوست مورد توجه قرار گرفته است. با این روش نه تنها لجن فعال تولید شده در تصفیه خانه ها مدیریت می شود بلکه لجن فعال فاضلاب در حین فرآیند ورمی کمپوست تثبیت شده و به یک کود الی که ساختار، تخلخل، تهیه، زهکشی و ظرفیت نگهداری رطوبت آن در حالی می باشد تبدیل می شود. کود ورمی کمپوست مشکلات کش های شیمیایی را ندارد و ضمن حفظ محیط زیست موجب حاصلخیزی خاک می شود و مواد مغذی را در فرم قابل دسترس برای گیاهان تأمین می کند. این تحقیق در راستای تثبیت لجن فعال فاضلاب شهری و لجن فعال فاضلاب کارخانه شیر انجام شد که کود تولیدی دارای خصوصیات ظاهری و فیزیکی شیمیایی مناسب برای استفاده در زمینه های کشاورزی می باشد. در این تحقیق با ترکیب در صدهای مختلف از لجن فعال فاضلاب کارخانه شیر و لجن فعال فاضلاب شهری با کود گاو و به کمک کرم Eisenia foetida ورمی کمپوست تولید شده و بررسی پارامتر های C/N و TOC و TKN و PH و EC در طی فرایند نشان داد که طی فرایند تولید ورمی کمپوست میزان C/N و PH و TOC, کلیه بسترها کاهش و میزان EC,TKN کلیه بسترها افزایش داشت. در کل نتایج این تحقیق حاکی از آن است که با استفاده از فرایند ورمی کمپوست می توان کود الی با ارزش ورمی کمپوست را با استفاده از لجن فعال فاضلاب شهری و لجن فعال فاضلاب کارخانه شیر تولید کرد.کلیدواژه ها
تثبیت سازی،لجن فعال،ورمی کمپوست،کرم های خاکی،کود گاوی،Eisenia foetidaمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.