تدوین برنامه مدیریت HSE درمجموعه صنعتی شماره ( 1) شرکت بهره برداری نفت وگاز کارون با کاربرد برنامه ریزی تحلیلی SWOT

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی HSE در پروژه های عمرانی، معدن، نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: NCCMPGP01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عماری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت محیط زیست واحد علوم و تحقیقات خوزستان دانشگاه آزاد اسلامی

مهدی احمدی مقدم

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

نعمت ا... جعفرزاده حقیقی فرد

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

چکیده

شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با تولید 62 % از نفت کل کشور به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت و گاز تابعه مناطق نفتخیز جنوب به شمار می رود. مجموعه صنعتی شماره 1 که ایمنی، بهداشت و محیط زیست آن در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است دارای واحدهای بهره برداری، نمکزدایی، تقویت فشار و تزریق گاز، گاز و گاز مایع، تقویت فشار نفت و پالایشگاه شیرین سازی گاز می باشد.نظام مدیریت HSE در این شرکت از سال 1831 کار خود را با دنبال نمودن سه هدف عمده حذف آسیبها و بیماریهای شغلی پرسنلی، حفظ سرمایه حفظ محیط زیست و در نهایت کسب رتبه و جایگاه متعالی از عملکرد، آغاز نموده است. پژوهش حاضر در جهت توانمندسازی هرچه بیشتر شرکت نفت و گاز کارون در مدیریت صحیح سامانه HSE انجام شده است. به منظور تدوین و اجرای الزامات HSE در مجموعه صنعتی شماره 1 شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و نیز به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی و تدوین استراتژی های مناسب، با استفاده از اقدامات میدانی، مصاحبه با پرسنل ذی صلاح و مطالعه پژوهش های مرتبط نسبت به شناسایی و تحلیل عوامل درونی)نقاط قوت و نقاط ضعف( و عوامل بیرونی)فرصت ها و تهدیدها( موثر بر سامانه HSE و نیز اولویت بندی این عوامل اقدام گردید. در پایان از الگوی مدیریتی SWOT به منظور تقابل کلیه عوامل درونی و بیرونی در جهت استخراج و تدوین استراتژی های مناسب مدیریتی در جهت تقویت فرصتها و 6 شد که نشان می دهد / 6 و جمع عوامل خارجی 45 / نقاط قوت و نیز تحلیل و کاهش نقاط ضعف و تهدیدها استفاده شد. حاصل جمع عوامل داخلی 26 وضعیت فعلی مجموعه در موقعیت مناسبی است که البته می تواند نقاط ضعف خود را بهبود بخشیده، نقاط قوت خود را افزایش داده و از فرصت ها بهره بیشتری ببردو با استفاده از قوت ها و فرصت ها بر تهدیدات غلبه کند. با بهره گیری از ماتریس QSPM ، ترغیب تامین کنندگان به ارائه محصولات با کیفیت از طریق اعمال الزامات HSE ، دراولویت سایراستراتژی ها قرار گرفت.

کلیدواژه ها

شرکت بهره داری نفت و گاز کارون، HSE ، SWOT ، QSPM ، استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.