بررسی ورفتار سنجی شبکه های میکروژئودزی با استفاده از GPS ( مطالعه موردی سد طرق)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و پژوهشهای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی پورغلام

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور، دانشگاه آزاد اسلامی

حمیدرضا وطن خواه

کارشناس نقشه برداری

جلیل هنروری

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از راه دور، موسسه خاوران

مرتضی حائری

کارشناس ارشد سنجش ازراه دور، دانشگاه تهران

چکیده

سیستم تعیین موقعیت ماهوارخ ای GPS به عنوان ابزاری کارآمد جیگاه ویژه ای را در عرصه علوم مهندسی به خود اختصاص داده است. تعیین دقیق موقعیت، سرعت، قابلیت اطمینان بالا و سایر مشخصه های سیستم فوق باعث گردیده عرصه فعالیت آن روز به روز گسترش یابد. پس از ایجاد سیستم های تعیین موقعیت ماهواره ای و افزایش استفاده گسترده آنها در بخش های مختلف غیر نظامی، بحث کاربرد آنها در تعیین جا به جایی شبکه های میکروژئودزی نیز مطرح گردید. در این تحقیق با استفاده از مشاهدات سیستم های ماهواره های به بررسی و رفتارسنجشی شبکه های میکروزئودزی سد طرق پرداخته شده است. به منظور سنجش میزان حرکت هر سد چندین نقطه پیرامونی و نقطه نشانه در محدوده و روی سد بصورت پیلارهای بتنی ساخته می شوند. شبکه های میکروژئودزی خارج و روی سد در یک مقطع زمانی معین توسط گیرنده های ماهواره ای ساخت کارخانجات معتبر Lieca مورد مشاهده قرار گرفته اند. در هر مرحله مشاهده از چهار دستگاه گیرنده ماهواره ای دو فرکانسه استفاده شده، مدت زمان مشاهدات برای هر Baseline حدود یک ساعت با Rate: 1sec، کلیه مشاهدات در مد استاتیک صورت پذیرفته اند. مشاهدات ماهواره ای با استفاده از نرم افزار Clombus، Geolab، OfficeLica Geo سرشکنی گردیده و مهتصات نقاط در سیستم ژئودتیک WGS48 استخراج گردیده اند. پس از پردازش مشاهدات دو مرحله برای سد طرق، بزرگترین نیم قطر اول بیضی خطا برابر 2.2mm و بیشترین مقدار جابجایی برابر 18mm برای نقطه T02برآورده شده است. پس از محاسبات مشخص شد که همه نقاط روی تاج سد (نقاط هدف) جا به جا شده اند. با توجه به فشار آب و فاصله زمانی حدود 22 سال، نشست و جا به جایی افقی توجیه پذیر است.

کلیدواژه ها

شبکه میکروژئودزی- رفتار سنجی- بیضی خطا- قابلیت آشکارسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.