نقش مکانیزم حاکمیت داخلی و استقلال هیئت مدیره بر محافظه کاری حسابداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NAMA01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد صادقی پناه

عضو هیات علمی گروه حسابداری، واحدگنبدکاووس، دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس، ایران

روشنک نوروزی سنایی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه حسابداری،واحدگنبدکاووس،دانشگاه آزاد اسلامی،گنبدکاووس،ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی نقش مکانیزم های حاکمیت داخلیی و استقلال هیئت مدیره و محافظه کاری درگزارشگری مالی می باشد. محافظ کاری به طور بالقوه از چند طریق بر حاکمییت شرکتی اثرگذار است اولاًپرداخت های فرصت طلبانه مدیریت به خود را کاهش می دهد. ثانیا موجب گزارشگری مدیر در مورد زیان حاصلاز فروش دارایی ها و توقف عملیات می شود و باًلاخره از تداوم سرمایه گذاری مدیر در پروژه های دارای خالصارزش فعلی منفی جلوگیری می کند. مدیران با توجه به انگیزه های گوناگون درصدد شناسایی سریع تر سودهاو به تأخیر انداختن زیان ها هستند. محافظ کاری محدودیتی است ک توانایی وتمایل این رفتار فرصت طلبانی را از مدیران می گیرد. در این پژوهش ابتدا تعریف کوتاهی از محافظ کاری، عوامل موثر بر آن و مهمترینشاخص های محافظ کاری پرداخت ؛ سپس نقش استقلال و مکانیزم حاکمیت داخلی بر محافظه کاریحسابداری بررسی می گردد

کلیدواژه ها

مکانیزم حاکمیت داخلی، استقلال هیئت مدیره، محافظه کاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.