طراحی مدل استقرار مهندسی ارزش با رویکرد ISM (مورد مطالعه: شرکت صنعتی آرد ماشین)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و فرهنگ توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICOM02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افروز کوچکی سرابستان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی موسسه آموزش عالی راهبردشمال(نویسنده مسئول)

عادل آذر

استاد گروه مدیریت دانشگاه تربیت مدرس تهران

پرویز احمدی

دانشیار گروه مدیریت دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

مهندسی ارزش تلاشی سازمان یافته است که با هدف بررسی و تحلیل فعالیت های طرح در مراحل طراحی، اجرا، بهره برداری و نگهداری اجرا می شود. این بررسی با استفاده از تجارب، ابتکارها و خلاقیت های متخصصان در جهت تحلیل کارکرد سیستم ها، عوامل، تجهیزات و کارآیی انجام می شود. با بررسی های انجام شده در زمینه عوامل تاثیرگذار در استقرار مهندسی ارزش امکان شناسایی، رتبه بندی و معماری این عوامل به عنوان یک پژوهش مستقل فراهم گردید. بیشتر کارهای مرتبط انجام شده در این زمینه تنها به تشخیص و رتبه بندی کلی عوامل تاثیرگذار در استقرار مهندسی ارزش اکتفا کرده اند و به معماری عوامل و چگونگی تاثیرات آنها بر یکدیگر نپرداخته اند. پژوهش حاضر با تکیه بر توافق جمعی از خبرگان مهندسی ارزش سعی در دستیابی به یک رتبه بندی علمی از مجموعه عوامل تاثیرگذار در استقرار مهندسی ارزش در پروژه های صنعتی با استفاده از تکنیکTOPSIS و طراحی معماری و روابط این عناصر با یکدیگر با استفاده از روش ISM دارد. فرآیند پژوهش با استانداردسازی پرسشنامه هایی با نظر خبرگان مهندسی ارزش در شرکت آرد ماشین انجام گردید. نتایج پژوهش نشان دهنده ی این است که 11 عامل دارای تاثیر بیشتری در استقرار مهندسی ارزش هستند، و در این میان عامل «شفافیت کارفرما در اعلام خواسته ها و انتظارات و تعیین محدودیت ها» جزء عوامل نفوذ گذار و مهم محسوب می شود. همچنین عوامل «انتخاب محدوده مشخص برای استقرار مهندسی ارزش» و «حمایت مدیریت سازمان» نیز جزء عوامل مهم و نفوذ گذار بر سایر عوامل شناسایی شده اند. نتایج نهایی پژوهش نشان دهنده ی مدل چهار سطحی مهندسی ارزش است که می تواند توسط مدیران شرکت جهت استقرار مهندسی ارزش بکار گرفته شود.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، تکنیک TOPSIS، مدل سازی ساختاری تفسیری، ISM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.