شناسایی مشتریان سود آور شرکت اینترنتی با ترکیب نقشه های خود –سازماندهی( som ) و روش K-means در داده کاوی(مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: FNCEITPNU02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد فرقانی تهرانی

دانشگاه آزاد اسلامی،مدیر گروه کامپیوتر، اصفهان، تیران

سمیرا سادات حسینی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور، اصفهان، تیران

چکیده

امروزه با ورود فناوری اطلاعات به عرصه های مختلف جامعه بسیاری از الگوهای زندگی افراد تغییر کرده است به طوریکه امروزه شرکت های ارائه دهنده خدمات دهنده اینترنتی به یکی از پرطرفدارترین حوزه های کسب و کار تبدیل شده اند که همین امر رقابتی را بین این شرکت ها برای جذب مشتریان بیشتر ایجاد کرده است بنابرین داشتن الگوی بازاریابی موفق می تواند این شرکت ها را در سودآوری بیشتر یاری کند. در این مقاله پروفایل مشتریان یک شرکت ارئه دهنده خدمات اینترنتی در اصفهان با استفاده از تکنیک های داده کاوی و با ترکیب روشهای SOM و K-means برای اعمال در مدل RFM (تاخر،تعداد،ارزش پولی) و درخت تصمیم مورد بررسی قرار گرفته است. روش های داده کاوی باعث شناسایی چهار نوع از مشتریان(مشتریان وفادار، مشتریان بالقوه، مشتریان جدید و مشتریان از دست رفته) شده است که به این ترتیب به بیان پیشنهادهایی جهت توسعه استراتژی های بازاریابی و مدیریت ارتباط با مشتری پرداخته شده است

کلیدواژه ها

ارائه دهنده خدمات اینترنتی، داده کاوی، درخت تصمیم، استراتژی های بازاریابی، مدیریت ارتباط بامشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.