اقتصاد مصرف انرژی در صنایع (مطالعه موردی در صنایع نساجی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC05_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان قربانی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد شیخ زاده

استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدمهدی حجازی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه که رقابت های اقتصادی بسیار وسیع شده و از طرف دیگر نیازهای جوامع روزافزون شده است و تجارت به سرعت به سمت جهانی شدن پیش می رود ، با مشاهده شتاب روزافزون تحولات تکنولوژی و تأثیر آن بر افزایش نرخ نوآوری درمحصولات وخدمات جهت کسب موفقیت در بازارهای رقابتی جهانی ، بنظر میرسد که مطالعه و برنامه ریزی علمی سیستم ها با هدف بهبود و یا بهینه سازی عملکرد آنها ضروری است و در این راستا استفاده از انواع تکنیک های مهندسی لازم می باشد ، تا از طرفی کاهش هزینه های تولید و افزایش سود را نتیجه داده و از طرف دیگر قابلیت صدور محصولات تولیدی را به کشورهای جهان توسعه دهد. براساس تجزیه و تحلیل نتایج پرسشنامه‎های انرژی در کارخانجات تولید پارچه و نخ از پنبه و الیاف مصنوعی به طور متوسط در بخش ریسندگی برای تهیه یک کیلوگرم نخ 8/52 مگاژول، در بخش بافندگی برای یک متر مربع پارچه بافته شده، 94/4 مگاژول و در بخش تکمیل 16 مگاژول به ازا یک متر مربع پارچه، انرژی مصرف می‎شود. این مقادیر برای کارخانجات تولید پارچه فاستونی به ترتیب 28/7 کیلووات ساعت بر کیلوگرم نخ، 49/7 مگاژول بر مترمربع و 9/63 مگاژول بر مترمربع و در صنایع فرش ماشینی به ترتیب 7/1 کیلووات ساعت بر کیلوگرم نخ، 77/14 مگاژول بر مترمربع و 53/26 مگاژول بر مترمربع می‎باشد. موضوع این مقاله استفاده از روش مهندسی در مدیریت مصرف انرژی که به طور مطالعه موردی در صنعت بزرگ نساجی است. هدف از این مقاله ارائه مفاهیم، برنامه کاری و اصول پیاده سازی روش مهندسی و همچنین بررسی اهداف روش مهندسی در مدیریت مصرف انرژی است. روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای است، در این راه پس از تشریح مفاهیم، این موضوع تجزیه و تحلیل شده و در نهایت در جهت کارایی و اثربخشی بهتر، راهکارهایی پیشنهاد خواهد شد. نتایج پژوهشی بیانگر آن است که با توجه به رشد فزاینده مصرف برق در صنایع کشور، صرفه جویی های لازم در جهت مصرف انرژی با به کارگیری روش های اصلاح الگوی مصرف در جامعه ما امری ضروری به نظر می رسد و در این راستا به کارگیری روش های روش مهندسی به عنوان ابزاری قدرتمند در جهت بهبود بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی از جمله عوامل مؤثر است

کلیدواژه ها

روش مهندسی، بهره برداری، اصلاح الگوی مصرف، بهبود بهره وری، بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.