بررسی کارایی روشهای زمین آماری در پهنه بندی برخی خصوصیات خاک در منطقه هشتگرد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL03_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه تهران و عضو انجمن علمی علوم خاک دانشگاه تهران

فریدون سرمدیان

استاد دانشکده علوم و مهندسی خاک دانشگاه تهران

چکیده

امروزه خاک یکی از منابع کلیدی و قابل مدیریت در تولید غذا و زیست توده، اصلاح تغییرات اقلیمی(ترسیب کربن اتمسفری) حفاظت محیط زیست و تولید انرژیهای زیستی به شمار میرود. یکی از ویژگیهای کلیدی خاک تغییرپذیری زمانی و مکانی آن است. در این تحقیق هدف، بررسی تغییرات برخی خصوصیات خاک با استفاده از روشهای زمین آماری در منطقه هشتگرد، واقع در استان البرز میباشد. پارامترهای اندازهگیری شده شامل درصد آهک، فسفر قابل جذب و پتاسیم قابل جذب خاک میباشند. پس از بررسی نرمال بودن دادهها اقدام به ترسیمواریوگرام گردید. برای درونیابی پارامترهای اندازهگیری شده از روشهای کریجینگ و کوکریجینگ انتخاب شد. با استفاده از اعتبارسنجی تقاطعی و استفاده از شاخصهای RMSE ، MAE و MBE مناسبترین روش درونیابی انتخاب شد. نتایج نشان داد به منظور تخمین درصد آهک وو میزان فسفر قابل جذب خاک روش کریجینگ و برای پتاسیم قابل جذب خاک روش کوکریجینگ ارجحیت داشت و به عنوان روش درونیابی برتر انتخاب شد. در نهایت با در نظر گرفتن بهترین روش میانیابی، نقشه های پهنه بندی تهیه شد

کلیدواژه ها

زمین آمار، خصوصیات خاک، هشتگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.