مروری بر نانوامولسیونها و بررسی روشهای تولید و کاربردهای آن در علوم و مواد غذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL03_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان قره نقده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی شاهرود،

سمیرا فرقانی

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز

وحید جباری

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه طیف وسیعی از محصولات به صورت طبیعی و فرآیند شده به گروه امولسیونها تعلق دارند یا در برخی مراحل تولید به شکل امولسیونی ظاهر میشوند. سیستمهای امولسیونی به علت ویژگیهای رئولوژیکی و فیزیکی شیمیایی خاص خود در صنعت غذا اهمیت فراوانی دارند. اما ناپایداری ترمودینامیکی محدودیت اصلی استفاده از این سیستمها است،یکی از راههای مقابله با این مشکل استفاده از نانوامولسیونها است. نانوامولسیونها پراکندگیهای کلوئیدی دو مایع غیر قابل اختلاط یا دارای انحلال پذیری جزئی میباشد که یک جز در دیگری به صورت میشود. مزیت اصلی نانوامولسیونها بر امولسیونهای معمولی پایداری بیشتر، فراهمی زیستی بالا، کدورت کم و غیر سمی بودن آنهاست، که این موارد باعثشده است که برای استفاده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی-بهداشتی حائز اهمیت باشند. این مقاله با تمرکز بر روی نانوامولسیونها یک بررسی کلی ازروشهای تولید،مواد مورداستفاده (حلالها،امولسیفایرهاوموادتشکیل دهنده عملکردی) و کاربردهای آن در صنایع غذایی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

نانوامولسیون، امولسیون، سورفکتانت، روشهای تولید نانوامولسیون، کاربرد نانوامولسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.