بررسی اثر عصاره گرده نخل خرما در تغییرات بافتی جنین موش و سطوح سرمی کلسیم و فسفر در موش سوری بالغ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1010
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه السادات رضوی خانکهدانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس،گروه زیست شناسی

چکیده

خرما غنی از فیتواستروژن ها، پلیفنول ها، کلسیم وآهن و پتاسیم بوده که در سلامت، استخوان، غشای مخاطی و بافت نرم بدن نقش مهمی دارد. در این بررسی اثر خرما بر بافت غضروف و استخوان موش سوری بالغ و جنین بررسی نمودیم. 48 سر موش آزمایشگاهی 3 ماهه که به گروه هایی شامل گروه تیمار شده با آب مقطر، گروه تیمار شده با عصاره هیدروالکلی و عصاره آبی گرده نخل خرما تقسیم شدند. جنین ها در روز 19 حاملگی از رحم خارج و در اتانول 95 % وفرمالین 10 % فیکس شدند. جهت بررسی سیستم اسکلتی از روش رنگآمیزی آلسین بلو و آلیزارین رداس استفاده گردید. جهت بررسی کلسیم استخوان از روش جذب اتمی و نمونه خون ( شامل کلسیم، فسفر، گلوکز، آلکالین فسفاتاز، تری گلیسیرید، LDL ، HDL و کلسترول) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان کلسیم استخوان موش بالغ غیر باردار از کاهش معنی داری برخوردار بوده و فسفر خون گروه تیمار شده با عصاره هیدروالکلی موش بالغ غیر باردار و تری گلسیرید گروه تیمار شده با عصاره آبی موش بالغ باردار دارای افزایش معنیدار بوده است. وزن و طول سر تا نشیمنگاه یا CRL ( Crown-rump Length ) نوزادان و تغییرات وزنی موش حامله از افزایش معنی داری برخوردار بوده است. بررسی پاتولوژی، هیچ گونه ناهنجاری را در بافت های مختلف جنین نشان نداد. این پدیده می تواند به دلیل آزاد شدن منابع کلسیمی استخوان به داخل خون و در اختیار گرفتن کلسیم برای رشد جنین توسط خرما باشد. لذا می توان این گرده را با امنیت کامل در دوران بارداری برای افزایش وزن جنین توصیه نمود.

کلیدواژه ها

جنین موش،گرده نخل خرما، استخوان، کلسیم، غضروف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.