بررسی و مطالعه کلیما توریسم تفرج گاه های استان اردبیل با استفاده از شاخص فشار عصبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

واحد آقایی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه سیستان و بلوچستان

همایون پری

کارشناس ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

مهدی مؤذنی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز

احد بدلی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز

چکیده

صنعت توریسم به عنوان یک فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای توسعه مناطق اهمیت به سزایی یافته است و در برخی موارد بهعنوان آخرین گزینه برای توسعه مناطق کمتر توسعه یافته بکار گرفته میشود. در این میان، حالت تعادل آسایش زیست اقلیمی، زمانی بهوقوع میپیوندد که تعادل بین دمای دفع شده و جذب شده بین پوست و محیط ایجاد شود و سبب متعادل ماندن دمای درونی بدن انساندر 37 درجه سانتیگراد شود. اهمیت نقش آبوهوا در زندگی انسان و تأثیرات آن بر فیزیولوژی بدن انسان، پژوهشگران را بر آن داشتهاست تا با ابداع روشهایی خاص نسبت به تبیین موضوع بپردازند و از این منظر شاخص ها و نمایه هایی را ارائه نموده اند. ویژگی عمده اینشاخص ها استفاده توام از دو یا چند عامل هواشناسی است. جهت انجام پژوهش از شاخص فشار عصبی استفاده شد این شاخص برای دماهای بالاتر از 20 درجه از رابطه (1)؛ (I=(0.5+U2*0.0001)(T-80+0.11U و برایش دماهای زیر 20 درجه از رابطه (2)؛ H=(0.57*V0.42)(36.5-T)*36 استفاده می کند. داده های مورد استفاده در این شاخص از ایستگاه های سینوپتیک و کلیماتولوژی استان استخراج شده و با استفاده از شاخص مورد نظر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند. سپس پهنه بندی آسایش اقلیمی در استان با استفاده از نرم افزار GIS انجام شده است به گونه ای که برای هر کدام از ماه ها نقشه ای مجزا تهیه گردید و مشخص گردید که در زمستان شمال استان از شرایط آسایشی مطلوبی برخوردار است و به مراتب هر چه به سمت جنوب استان حرکت می کنیم به میزان ارتفاع افزوده شده و به تبع از میزان آسایش کاسته میشود و این شرایط در فصول گرم سال شرایط معکوس را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

کلیماتوریسم، تفرجگاه، شاخص، فشار عصبی، استان اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.