معرفی الگوریتم های بیلان انرژی برای محاسبه تبخیر و تعرق واقعی با استفاده از تکنیک سنجش از دور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فیروزی نظام آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی،گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی

عباس کاویانی

استادیار و هیت علمی گروه مهندسی آب، - دانشگاه بین المللی امام خمینی

چکیده

یکی از ضرورت های بهینه سازی مصرف آب در مزرعه و مدیریت منابع آب، برنامه ریزی آبیاری است که به محاسبات تبخیر و تعرق و نیازآبی گیاه وابسته است. کیفیت منابع آب تاثیر زیادی روی میزان تبخیر و تعرق و در نهایت میزان محصول گیاه می گذارد و با توجه بهتغییراتی که در اقلیم و کیفیت منابع آب و خاک رخ داده نیاز به روش هایی احساس میشود که اقدام به تخمین تبخیر و تعرق واقعیمزرعه، که با انواع تنش های شوری (کیفیت منابع آب)، خشکی و یا ماندابی نیز همراه می باشند، می نمایند. با توجه به محدودیت روش هایفیزیکی و تجربی برآورد تبخیر و تعرق، استفاده از فناوری سنجش از دور به دلیل امکان برآورد مکانی اطلاعات در سح وسیع و همچنینحداقل نمودن استفاده از دادههای هواشناسی می تواند کاربرد وسیعی در محاسبه تبخیرو تعرق داشته است. برای برآورد تبخیر و تعرق،این فناوری نسبتاً سریع و کم هزینه برای به روزرسانی آمار و ارقام موجود، بویژه در مقیاس ملی، است. تا کنون الگوریتم های مختلفی برایتعیین تبخیر و تعرق با استفاده از داده های سنجش از دور توسعه یافته اند. از آن جمله می توان به الگوریتم های SEBAL,TSEB,S-SEBI,METRIC,SSEB,SEBS, اشاره کرد. هدف از انجام این تحقیق معرفی این الگوریتم ها است. انتخاب بین این الگوریتم ها در واقعانتخاب بین دقت و انعحاف در برآورد تبخیر و تعرق است.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، سنجش از دور، الگوریتم های بیلان انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.