امکان سنجی استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین سامانه ی روشنایی با ضرایب معادله آنگستروم برای شهر تبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جهانبخش

عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز , دانشگاه تبریز گروه آب وهواشناسی

ندا دلیر

کارشناسی ارشد آب و هواشناسی، دانشگاه تبریز گروه آب وهواشناسی

هابیل خرمی

کارشناس ارشد گروه برنامه ریزی منطقه ای جهاددانشگاهی , ساختمان جهاددانشگاهی

توحید احمدی

عضو هیأت علمی گروه برنامه ریزی منطقه ای جهاددانشگاهی , ساختمان جهاددانشگاهی

چکیده

مدل آنگستروم-پرسکات یکی از رایجترین روشهای برآورد تابش رسیده به سطح زمین است. رابطه ی آنگستروم دارای ضرایب ثابتی استکه توسط فائو اعلام گردیده و برای هر منطقه قابل محاسبه میباشد. هدف از این پژوهش واسنجی ضرایب آنگستروم-پرسکات (a-b) برایایستگاه تبریز و مقایسه ی نتایج تابش رسیده به سطح زمین با ضرایب واسنجی شده و مقدار تابش محاسبه شده با ضرایب پیشنهادی فائومی باشد. بدین منظور از داده های محاسبه شده ی تابش رسیده به زمین برای ایستگاه تبریز در بازه زمانی 12 ساله (1389-1378) استفاده شد. همچنین برای ارزیابی مدل مورد نظر شاخص میانگین قدر مطلق انحرافات (Mean Bias Error)، ریشه میانگین مربع خطا (Root Mean Square Error) و ضریب همبستگی ((R(2) بین مقادیر تخمینی و اندازهگیری شده تابش (R(s) و نیز معادله ناش و ساتکلیف (NSE) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده از پارامترهای آماری فوق نشان داد که مدل از دقت خوبی برای برآورد تابش رسیده به سطح زمین برخوردار است. ضرایب معادله ی آنگستروم محاسبه شده برای ایستگاه تبریز a=0/26 و b=0/49 برآورد شد. با استفاده از ضرایب اصلاح شده میتوان تابش واقعی را در منطقه ی تبریز با دقت بیشتری برآورد نمود.

کلیدواژه ها

تابش خورشید، امکان سنجی، ضرایب آنگستروم، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.