کاهش آب دریاچه ارومیه و اثرات اجتماعی و اقتصادی گردشگری آن بر روستاهای حاشیه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود جلالی

عضو هئیت علمی گروه جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه زنجان

حسن خیری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی فضایی مجتمع های گردشگری،دانشگاه زنجان

چکیده

دریاچه ارومیه با داشتن بزرگترین اکوسیستم آبی داخل ایران و همچنین حیات وحش و پوشش گیاهی خاص خود مکانی مناسب برای گردشگریبوده و در توسعه روستاهای حاشیه خود موثر می باشد. این دریاچه به علت خشک سالیهای اخیر و عدم مدیریت صحیح و کم توجهی به جنبههای زیست محیطی آن با تهدید های جدی مواجه گشته است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی سعی شده تا جاذبه هایدریاچه ارومیه شناسایی شود و راهبردهایی برای توسعه آن در زمینه های اجتماعی و اقتصادی ارائه گردد . بررسی ها نشان می دهد در صورتادامه روند فعلی، توسعه گردشگری در منطقه با افت شدیدی رو به رو خواهد شد. با توجه به روند صعودی کاهش آب دریاچه تخریب اقامتگاه ها,مجتمع های تفریحی, تخریب زیرساخت های ساحلی, کاهش ورود گردشگران و درآمد های دریافتی منطقه از صنعت گردشگری، مهاجرت نیرویشاغل در بخش گردشگری منطقه، خروج از شرایط اشتغال و شیوع بیکاری را به دنبال دارد که اثرات جبران ناپذیری برای منطقه از بعد اقتصادیو اجتماعی گذاشته است.

کلیدواژه ها

دریاچه ارومیه، گردشگری، توسعه روستایی، مسایل اجتماعی و اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.