بررسی حس دلبستگی به مکان در مقبره استرو مردی خای شهر همدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیرالسادات قاضی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد واحد سنندج

عطیه باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد واحد همدان

الهه مفلق

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد واحد همدان

چکیده

تعلق خاطر به مکان، وابستگی ای که میان افراد و محیط معنادارشان روی می دهد می باشدکه در در سالهای اخیر بسیارمورد توجه قرار گرفته است. بخشی از این علاقه ناشی از آگاهی به شکننده شدن وابستگی های فرد- مکان در اثر جهانی شدن،افزایش تحرک پذیری و رودررو شدن با مشکلات زیست محیطی است که هستی ما را تهدید کرده و روابط ما با مکان برای ما اهمیت دارد (Leila Scannell & Robert Gifford. 2010). بنابر این دیدگاه های مختلفی در خصوص مکان به وجود آمده است که سرشت آنرا وابسته به انسان و حضور آن دانسته اند. ادراک بشر، مکان را به مراکزی معنا دار و عمیق تبدیل کرده که دارای انواع ارزش های انسانی می باشد. ارزش هایی که بههمراه تصورات , انتظارات و رفتارهای مختلف, باعث بوجود آمدن ارزیابی های متفاوتی از مکان ها می گردند که پدید آمدن اینارزیابی های متعدد به دلیل وجود ارزشهای بشری خاص , کاراکترهای محیطی و معنایی موجود در آن می باشد.احساس فرد به مکان فرآیندی ذهنی است که از طریق ارتباط انسان و فضای پیرامون او انجام می گیرد .انسان پیام هایحسی محیط را دریافت کرده و تصویری از محیط در ذهن خود به وجود می آورد. یکی از عوامل موثر در شکل گیری اینتصویر , خاطرات فردی یا جمعی از محیط است. فضاهای خاطره انگیز , فضاهایی هستند که انسان قبلا آنهارا تجربه کرده و باآنها آشنایی دارد . هرچه تعداد فضاهای آشنا در محیط زندگی بیشتر باشد امکان برقراری ارتباط سریع تر خواهد بود. یافتنفضاهای آشنا باعث احساس امنیت و آرامش در محیط خواهد شد.این تحقیق با در نظر گرفتن پتانسیل های کارکردی مکان، به بررسی نقش نشانه ها در ادراک مفاهیم معنایی و نقش آندر ارتقای حس مکان می پردازد.

کلیدواژه ها

حس مکان , دلبستگی , حس دلبستگی به مکان , حس تعلق به مکان , مقبره استرو مردی خای همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.