مروری بر اثرات شوری روی تبادل یونی سدیم در آبشش ماهی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_169
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 700
نویسندگان
گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریا، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریا، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده
ارگانیسم های آب شیرین در یک محیط هیپواسمتیک قرار دارند، بدین معنا که غلظت مواد محلول داخل بدن نسبت بهمحیط اطراف موجود بیشتر است که این امر نیازمند حرکت یونی برخلاف گرادیان اسمزی می باشد. این حرکت توسطسلول های کلراید انجام می پذیرد که در آبشش و اپیتلیوم یافت می شوند و با مصرف انرژی یون ها را برخلاف گرادیاناسمزی پمپ می کنند. به نظر می رسد که در این حالت یون های غیرارگانیکی مثل(+)Na و (-)Cl باعث ایجاد صدمات می شوند. ترشح کلرید سدیم از آبشش ها بصورت ترکیبی از انتقال فعال ثانویه یون کلر (-Cl) و انتقال غیر فعال سدیم ((+)(Na) صورت می گیرد. نیروی محرکه انتقال فعال کلر با فعالیت پمپ Na(+), K(+)ATPase تأمین می گردد. افزایش تعداد سلول های کلراید و روی هم رفته فعالیت پمپ Na(+), K(+)ATPase رابطه مستقیم دارد با میزان NaCl و با افزایش غلظت نمک فعالیت این پمپ نیز بصورت خطی افزایش می یابد. این امر می تواند توجیه کند که چگونه نمک دهی در مزارعپرورشی می تواند ماهی را برای انتقال به آب دریا کمک کند. به نظر می رسد اپیتلیوم آبشش خروج ثانویه (+)Na درماهیان را تسهیل می کند.کلیدواژه ها
شوری، انتقال فعال، گرادیان اسمزی، کلرید سدیممقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.