هوای آلوده به رادون در منطقه معدن فیروزه نیشابور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم فهیم

دانشجوی دوره ارشد دانشگاه پیام نور مشهد

علیرضا مظلومی بجستانی

گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور مشهد

چکیده

معدن فیروزه نیشابور در 55 کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور، استان خراسان رضوی واقع شده است.واحدهای سنگی که در منطقه رخنمون دارند، شامل سنگ های آتشفشانی و نفوذی حد واسط است که تحتدگرسانی قرار گرفته اند. ارزیابی های ژئوشیمیایی-زیست محیطی وجود کانی های پرتو زا مانند اورانیوم، توریوموپتاسیم را در منطقه نشان داده است و ارزیابی های پرتو سنجی به کمک دستگاه RTM2200 و MCA-NT وجودپرتوهای گاما وآلفا را در منطقه از جمله در داخل معدن، تشکیلات سنگی زمین شناسی، آبراهه های قدیمی،قناتها، باطله ها اثبات کرده است.بررسی گاز رادون نشان می دهد که میزان گاز رادون در هوا و آب منطقهبالاست.در این مطالعه دز موثر سالانه کارگران معدن فیروزه نیشابور 0/087mSv تعیین شد که این میزان درمقایسه با گزارش 2200 UNSCEAR پایین تر از مقدار میانگین جهانی آن (0/48mSv) است. در این مطالعه دز موثر سالانه ساکنان روستای معدن فیروزه نیشابور 0/119mSv تعیین شد که این میزان در مقایسه با گزارشUNSCEAR 2000 پایین تر از مقدار میانگین جهانی آن (0/48mSv) است.

کلیدواژه ها

معدن فیروزه، دستگاه RTM2200 ودستگاه MCA-NT ، دز موثر سالانه، گاز رادون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.